După un scandal ce a fost subiect principal în lumea media, editorii ziarului de sport Gazeta Sportului au decis să închidă ziarul. Mai exact ediția tipărită a ziarului care și-a încetat apariția.

Într-un anunț publicat online pe site-ul publicației, ziariștii spun că au aflat că astăzi, miercuri 1 noiembrie 2023, a fost tipărit ultimul număr. Gazeta ar fi împlinit în 2024 un secol de existență neîntreruptă. 

Pe lângă decizia de închidere, proprietarii au decis restructurarea mai multor posturi, inclusiv POSTUL lui Cătălin Tolontan. Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.

Compania a trimis un email către angajați în care a spus că ”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”

Gazeta sporturilor va rămâne un produs exclusiv digital, având peste 65 de milioane de afițări în fiecare lună. În acord cu angajamentul său de evolutie constanta si diversificare a ofertei jurnalistice, GSP.ro a semnat un acord de cooperare strategică cu SNTV, serviciul de conținut sport în format video al renumitei agentii Associated Press (AP). 

incepand de astazi, utilizatorii GSP.ro vor avea parte de informații de maximă acuratețe si analize de profunzime, dintr-o gamă largă de competiții, printre care Bundesliga, Cupa Angliei, Liga Portugheză, Liga Campionilor AFC și multe altele. În plus, utilizatorii GSP.ro vor avea privilegiul de a viziona rezumatele principalelor meciuri europene de baschet din Euroliga, precum și cele mai recente materiale video din campionatele NBA și NCAA. Mai mult, în curând vom fi în masura sa difuzam imagini in exclusivitate de la evenimente sportive de top  din întreaga lume. Și acesta este doar începutul.

Decizia de a renunța la ediția tipărită a Gazeta Sporturilor a fost luată pe baza a numeroase analize. Situația economică dificila a brand-ului de presă sportivă cu o vechime de aproape o sută de ani, precum și migrarea continuă a cititorilor și a clienților de publicitate către platforma online, ne-au condus la concluzia ca e momentul sa acordăm prioritate absolută viitorului digital al Gazeta Sporturilor. Colaborarea cu SNTV este prima confirmare a forței si impactului GSP.ro. Materialele video de foarte buna calitate vor sustine intentia GSP.ro de a livra utilizatorilor sai un conținut de înalt profesionalism, ajutand echipa sa se concentreze pe nevoile celor mai exigenți fani ai sportului.

Desființarea ediției tipărite a Gazeta Sporturilor este însoțită de desființarea  a nouă posturi. Modificările de personal se referă exclusiv la poziții direct legate de producția și distribuția ediției tipărite a Gazeta Sporturilor. 

”Printre altele, Cătălin Tolontan, în prezent coordonator editorial atât pentru Gazeta Sporturilor, cât și pentru Libertatea, nu se va mai ocupa de Gazeta Sporturilor și se va concentra doar pe Libertatea, începând cu 1 noiembrie. Noua organizare a GSP.ro va fi substanțial mai flexibilă și 100% în slujba noii abordări a RSMG, aceea digitală”

În plus, echipa editorială a GSP.ro se va muta într-un nou spațiu de birouri, la începutul lunii noiembrie, semn clar al debutului unei noi etape, cea digitală. Acest demers nu numai că marchează deschiderea unui nou capitol, dar pune în valoare și obiectivul ambițios de a poziționa GSP.ro ca pe un brand inovator, de digital sports media”.