Lucrările de reabilitare a Parcului Tăbăcărie, cel mai generos ca spațiu din Constanța, sunt în plină desfășurare, anunță primarul Vergil Chițac care a mers prin parc pentru a vedea cum merg lucrările.

De mai bine de 40 de ani, constănțenii își petrec timpul liber, fac plimbări, aleargă sau pur și simplu se odihnesc în parcul Tăbăcărie. Învechit, fără atracția principală, trenulețul care a fost vândut și apoi desființat, autoritățile locale au considerat că parcul avea nevoie de o schimbare. 

Proiectul de reabilitare include refacerea traseelor pietonale din interior și din zona de promenadă de pe malurile lacului. Sunt refacute aleile pietonale cu diverse pavaje, de-a lungul cărora se vor instala elemente de mobilier urban nou care să redea frumusețea acestui parc. De asemenea, va fi reabilitat amfiteatrul, reconstruindu-i scena de lemn și gradenele, iar Grădina japoneză va fi reamenajată și astfel se va reda parcului frumusețea de odinioară.

Vor fi aduse și câteva elemente de noutate și să amenajăm mai multe grădini cu diferite tematici, după cum urmează:

• Grădina tip oază, cu pontoane din lemn cu structură ușoară

• O grădină franțuzească, ale cărei puncte de atracție vor fi plantele (trandafiri, lavandă, arbori, arbuști)

• O grădină senzorială, ale cărei trasee sunt gândite să prezinte mai multe texturi și culori

• O grădină de umbră, în care va exista o zonă omogenă de arbori.

Într-un viitor apropiat urmează să înceapă lucrările și pentru faleza lacului, întrucât s-a erodat în câteva zone și s-a prăbușit în lac. 

Autoritățile spun că au ales această perioadă din considerentul că, iarna, parcul e mai puțin frecventat. Ca în cazul oricărei reabilitări serioase, lucrările vor cauza disconfort.