SAGA Festival a anunțat primul val de artiști confirmați pentru ediția din 2024, ce va avea loc timp de 3 zile la începutul lunii iulie. Cel mai mare festival din București, SAGA este o experiență complet diferită, care prezintă viziunea organizatorilor asupra imaginației și creativității fascinante într-un loc de desfășurare a aeroportului, pe Aeroportul Romaero.

Ediția din 2024 a Saga Festival are loc între 5 si 7 iulie la Romaero Băneasa, în același week-end în care va avea loc Neversea 2024 (eveniment de 4 zile, desfășurat între 4 și 7 iulie).

Adus de către pionierii evenimentelor de muzică electronică ALDA și parte a familiei Insomniac, Festivalul SAGA este un festival de muzică inovator pe Aeroportul Romaero din România, care reunește pe unii dintre cei mai iubiți artiști cu producție audio-vizuală superbă și atmosfere incluzive, creând petrecerea supremă pentru București.

SAGA este totul despre călătorie. Genul de călătorie în care oamenii devin energici.

Este a doua oară când Saga are loc în același timp cu un eveniment din universul Untold, în 2021 Saga desfășurându-se în același timp cu Untold.

SAGA se va lăuda cu o gamă din 2024 care acoperă întregul spectru al muzicii electronice și live. De la cele mai mari spectacole live până la sunete hime ale muzicii house, la ritmurile techno, cele mai bune sunete EDM și muzică trance care induce o stare de euforie, headlinerii din 2024 promit să livreze un mix care satisface toate gusturile.

Armin van Buuren este headliner-ul ediției din 2024, conform unui anunț al organizatorilor. Pe lista se mai află Artbat, Dennis Lloyd, James Hype, Loreen, Nico Moreno și Raye. Organizatorii Saga spun ca urmează alți peste 125 de artiști.

Armin van Buuren este la a doua încercare de a participa la un eveniment SAGA. El anunțase evenimentul Sound of Bucharest, amânat din cauza pandemiei de COVID si restrictiilor și apoi anulat de cei de la SAGA din motive financiare (accesul se făcea pe baza biletelor SAGA dar și gratuit, pe baza unei invitatii obtinute prin tragere la sorti).

Anul acesta Armin van Buuren a revenit pe scena Untold de la Cluj, fiind considerat unul din numele importante ale festivalului.

La ediția din 2023, Lil Nas X, Wiz Khalifa şi Sickick, nume principale de pe afiș nu au mai ajuns la festival invocand probleme de sănătate. În cazul lui Lil Nas X, a doua zi el a avut o reprezentație reușită la Glastonbury. Gurile rele zic că de fapt a avut nemulţumiri contractuale legate de SAGA şi nu probleme de sănătate.

Biletele pentru ediția din acest an se pot cumpăra online la prețuri ce încep de la 357 de lei pentru cei sub 21 de ani, 440 de lei pentru categoria General Acces. Prețul final pentru Accesul General la SAGA va fi de 900 de lei.