CreditAmanet s-a implicat în susținerea proiectelor Asociației BookLand de renovare și modernizare a școlilor din mediul rural, prin intermediul Asociației Bine Pentru Oameni, ale cărei acțiuni le sprijină constant.

Compania specializată în servicii de creditare pe termen scurt tip amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile susține programul „Renovare școli în mediul rural”, demarat de Asociația BookLand sub motto-ul „Împreună Construim Oameni”, cu scopul de a crea un viitor mai bun pentru copiii din satele și comunele României, prevenind abandonul școlar și contribuind la schimbarea mentalității privind importanța educației în mediul rural.

Prin acest ambițios program național, în doar 4 ani Asociația BookLand a renovat și echipat cu tehnologie modernă de învățare 80 de școli și grădinițe, iar 15.000 de copii au primit anual șansa la o educație modernă.

Proiectul cu cea mai mare amploare al Asociației BookLand, sprijinit de CreditAmanet prin Asociația Bine Pentru Oameni este construirea unui campus preuniversitar profesional în sistem dual, în comuna Vulturești din județul Argeș, un proiect de peste 5 milioane de euro. Centrul educațional care va cuprinde toate ciclurile de învățământ, de la cel primar la cel postliceal, va fi inaugurat în 2025. Ridicat pe o suprafață de 80.000 de metri pătrați, campusul BookLand din Argeș va găzdui 300 de elevi și va oferi multiple facilități: de la laboratoare și ateliere de lucru, la bibliotecă, sală de spectacole și terenuri de sport. 

Campusul este prevăzut cu toate utilitățile: cantină, spălătorie, frizerie și chiar livadă, o mini-fermă de animale, seră și grădină de legume proprie. Asociația BookLand susținută de CreditAmanet urmărește să realizeze astfel de campusuri preuniversitare profesionale în sistem dual în fiecare județ al țării.

„Considerăm proiectele pe care le realizăm cu Asociațiile Bine Pentru Oameni și BookLand ca o investiție în viitorul comunității noastre. Așa cum în fiecare an proiectăm investiții în inovații care să mențină compania pe poziția de lider, suntem datori să ne implicăm în egală măsură și în dezvoltarea mediului social. Educația ne face mai performanți, iar copiii din mediul rural au nevoie să le fie susținută egalitatea de șanse. Sprijinim proiectele Asociației BookLand pentru că societatea românească are nevoie de școli moderne în mediul rural, dar și de impulsionarea învățământului profesional, mai ales în contextul crizei de forță de muncă pe care o traversăm”, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet.

„Accesul la educație de calitate este cel mai important lucru pe care îl putem oferi copiilor noștri. Imaginați-vă că toți copiii din România ar merge să învețe în școli moderne, curate, dotate corespunzător, iar elevii de la sat ar avea aceleași oportunități și șanse pe care le au copiii de la oraș! Acesta este visul nostru și este un vis care a devenit realitate în 70 de comunități rurale din 40 de județe, unde în ultimii 4 ani Asociația BookLand a renovat și modernizat 80 de școli și grădinițe, creând condiții mai bune de învățământ pentru peste 15.000 de elevi anual. 

Însă nu am reușit acest lucru singuri, ci având alături parteneri care ne împărtășesc valorile și care, la fel că noi, cred cu tărie că schimbând educația de la temelie putem construi oamenii care vor reconstrui țara. Iar atunci când ai alături o asociație care îți împărtășește misiunea educațională și dedicarea, nu poți decât să fii încrezător pentru ceea ce urmează. 

Ne bucurăm să începem anul 2024 alături de Asociația Bine Pentru Oameni, care ne-a sprijinit pentru renovarea școlilor rurale și care va continua să ne ofere suport pentru cel mai ambițios proiect BookLand de până acum: construirea unui campus preuniversitar profesional în sistem dual. Bineînțeles, în mediul rural, pentru că unde altundeva am putea face o diferența mai mare? Astfel, binele capătă contur, iar ÎMPREUNĂ construim oameni!”, spune Mihaela Petrovan, Președinta Asociației BookLand.

Prin proiectele derulate împreună cu Asociația Bine Pentru Oameni, CreditAmanet sprijină și încurajează performanța din toate domeniile, fie că este vorba despre educație sau sport. Astfel, pe lângă proiectele sociale pe care le susține, compania românească acordă sponsorizare prin burse speciale tuturor elevilor, studenților sau sportivilor care s-au remarcat prin rezultate deosebite în domeniile lor.

 CP