Postul de televiziune va transmite în exclusivitate premiile Emmy 2024, ediția cu numărul 75. Gala va avea loc pe 16 ianuarie de la ora 2 dimineața și va fi transmisă în direct. Reluarea galei va fi transmisă tot luni, dar de la ora 22.

Reluarea de la ora 22 va fi un rezumat adaptat în limba română.

În anul 2023, serialul "Better Call Saul" a primit opt nominalizări la premiile Emmy organizate de AMC. Printre acestea se numără nominalizări pentru cele mai bune realizări în editarea imaginilor, mixarea sunetului și scrierea scenariilor pentru seriale dramatice. Serialul a fost recunoscut și pentru interpretarea excepțională a actorului său principal, precum și pentru prestația unei actrițe într-un rol secundar. "Better Call Saul" a fost, de asemenea, nominalizat pentru titlul de cel mai bun serial dramatic. În cadrul aceleiași gale, programul "Better Call Saul Filmmaker Training" a fost nominalizat pentru cea mai bună producție de comedie, dramă sau serial de varietăți de scurt metraj.

Transmisia în direct a Galei Premiilor Emmy de către AMC reprezintă un moment de referință în industria televiziunii, evenimentul fiind echivalentul Oscarurilor pentru acest domeniu. Transmisiunea va fi disponibilă în mai multe țări din Europa Centrală, printre care Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Slovenia, Croația, Serbia și Bulgaria. A 75-a ediție a Premiilor Emmy va premia producțiile americane de televiziune difuzate în prime-time în perioada 1 iunie 2022 - 31 mai 2023. Selecția celor mai remarcabile producții va fi făcută de membrii Academiei Americane de Televiziune, care numără aproximativ 20.000 de experți în domeniu.

Anul acesta, ceremonia premiilor Emmy se va desfășura la Teatrul Peacock din Los Angeles, avându-l ca gazdă pe cunoscutul comediant Anthony Anderson. Acesta a fost protagonist în filme precum "Me, Myself and Irene", "Scary Movie 3", "Kangaroo Jack" și s-a distins prin rolul său din "Black-ish", pentru care a primit multiple nominalizări la Emmy, Globurile de Aur și Critics' Choice Award. Anderson a exprimat entuziasmul său față de revenirea la normalitate în industria cinematografică și bucuria de a celebra împreună cu colegii săi acest moment, subliniind importanța acestei ediții a premiilor Emmy, care marchează o etapă semnificativă. El a glumit referitor la faptul că a acceptat rolul de gazdă datorită indisponibilității Taylor Swift, arătându-și nerăbdarea de a face parte din acest important eveniment televizat.