Ești pregătit să adaugi puțină condimentare în viața ta încă o dată cu Spice Girls?

Dacă da, ești norocos, deoarece Royal Mail din Regatul Unit va emite o serie comemorativă de timbre mai târziu în acest lună pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a trupei.

Setul de 15 timbre marchează prima dată când Royal Mail dedică o emisiune întreagă de timbre unei formații de fete din muzica pop.

Spice Girls devin doar a șasea formație muzicală care apare într-o emisiune dedicată de timbre, urmând celor de lan The Beatles în 2007, Pink Floyd în 2016, Queen în 2020, The Rolling Stones în 2022 și Iron Maiden în 2023.

Cele 10 timbre principale prezintă imagini din spectacolele Spice Girls din perioada 1997-2012, inclusiv la Brit Awards în 1997 și la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra în 2012. Fiecare membru al grupului are, de asemenea, propriul său timbru individual, iar Geri Halliwell apare în celebrul său rochie cu drapelul Marii Britanii.


Prețurile variază, dar elementul cu adevărat de colecție este Setul de Timbre Spice Girls Gold, o ediție limitată (1.000 de seturi) care prezintă timbrele emise acoperite cu aur de 24 de carate. Prețul pentru acesta este de 149,99 de lire sterline (aproximativ 174 de euro), o sumă cu totul acceptabilă.


Emma Bunton (Baby Spice), Victoria Beckham (Posh Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice) și Melanie Brown (Scary Spice) s-au unit în 1994.

După lansarea single-ului lor de debut „Wannabe” în 1996, „mania Spice” a cuprins planeta. În total, trupa a avut nouă single-uri clasate pe primul loc în topurile din Marea Britanie, printre care „2 Become 1”, „Spice Up Your Life” și „Viva Forever”. Au vândut peste 100 de milioane de înregistrări, făcându-i una dintre cele mai de succes trupe britanice din istorie.

Spice Girls au declarat că sunt "foarte încântate să fie sărbătorite de Royal Mail, alături de unele dintre cele mai iconice și influente legende muzicale".

David Gold, directorul de afaceri externe și politici al Royal Mail, a spus: "Spice Girls au fost o forță de luat în seamă încă de la formarea lor ca trupă în 1994".

"Suntem mândri să sărbătorim cea mai de succes trupă muzicală feminină vreodată, nu doar pentru muzica lor, ci și pentru influența lor durabilă asupra multor aspecte ale vieților noastre."