Întrunit în ședința publică din data de 16.01.2024, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să  a aprobe solicitarea societății SERAPHIM MEDIA GROUP SRL (București) de acordare a licenței audiovizuale pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe Bucătăria TV din București.

Bucătăria TV este un proiect al celor ce se ocupă și de postul de televiziune Canal 33. De altfel studioul postului va fi același ca și cel al postului din București. 

Investiția în post ar fi de 100.000 de euro, beneficiind de infrastructura și angajații postului Canal 33.

"Bucătăria TV este o televiziune generalistă. Ne dorim o televiziune de infotainment. Ne dorim să fie şi informaţie dar ne dorim să fie prezentată într-o formă relaxată, agreabilă.

Să fie şi formate de reality-show, să fie şi talk-show-uri, dar vom avea şi filme artistice. avem un segment în care vom difuza filme artistice. Filme româneşti ne propunem să difuzăm. Avem şi muzică de petrecere noaptea, sâmbăta şi duminica”, a declarat proprietarul postului TV.

Conform declarațiilor sale, obiectivul Bucătăria TV este să devină un proiect popular, având în vedere creșterea importanței alimentației și originea acesteia. Se dorește să se ofere soluții sănătoase, gustoase și accesibile oamenilor, prezentate într-un mod plăcut.

Robert Turcescu va avea o emisiune despre gătit la Bucătăria TV

Jurnalistul Robert Turcescu, prezent la ședința CNA, a declarat că și-a propus să aducă în fața telespectatorilor un proiect ce se va numi „Gătiți acasă”, prin care vrea să dărâme mai multe mituri.

„Vreau să dărâm nişte mituri, că îţi trebuie mult timp să găteşti. Se pot găti două feluri de mâncare în cel mult o oră. Să-i dai copilului o ciorbă caldă la prânz, decât să-l umfli cu pizza de mai ştiu eu unde, să-i dai o supă cremă, să nu-l mai chinui să mănânce numai cartofi prăjiţi”.

Programul postului include emisiuni variate, cum ar fi Horoscopul în bucate, distrugătorii de diete, Ciorba politică (emisiune din prime-time), Televizorul din bucătărie, Mănânci şi slăbeşti, Călătorul culinar, Fructul zilei, La piaţă cu dom’ primar