Google Cloud elimină taxele de transfer de date atunci când clienții trec la concurenți

Bogdan Chirea
0

Google Cloud, companie din cadrul Alphabet, a anunțat joi că clienții săi care doresc să-și mute datele către un alt furnizor de servicii cloud nu vor trebui să plătească nicio taxă de rețea pentru transfer.

Mulți furnizori de servicii cloud, inclusiv Azure de la Microsoft și Amazon Web Services (AMZN.O), percep clienți în funcție de cantitatea de date transferate atunci când aceștia schimbă furnizorii.

Ofcom, organul de reglementare media din Marea Britanie, a ridicat în octombrie preocupări cu privire la aceste taxe, afirmând că acestea pot descuraja clienții să treacă la un furnizor alternativ. Ofcom solicitase anterior autorității antitrust a țării să investigheze dominația giganților tech pe piața cloud din Marea Britanie.

Deși eliminarea taxelor de transfer de date va facilita schimbarea furnizorului de servicii cloud pentru clienți, practicile de licențiere restrictive și injuste sunt motivul pentru care mulți clienți nu fac această schimbare, a scris Amit Zavery, șeful platformei la Google Cloud, într-un articol pe blog.

"Facilitarea pentru clienți de a trece de la un furnizor la altul face puțin pentru a îmbunătăți opțiunile dacă aceștia rămân blocați în contracte restrictive", a afirmat el.

AWS conduce piața de cloud computing, fiind urmat de Azure, în timp ce Google se află pe o poziție îndepărtată pe locul trei. Atât Google, cât și Amazon au declarat anterior că termenii de serviciu ai Microsoft au făcut dificilă schimbarea furnizorului pentru clienți.

Eliminarea taxelor de transfer de date se aplică tuturor clienților la nivel global începând de joi.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)