Publicată la mijlocul anilor '60, Dune, epopeea SF a autorului Frank Herbert, a devenit una dintre bibliile genului și a fost considerată multă vreme ca fiind imposibil de adaptat pe ecran. 

Amplasată într-un viitor îndepărtat, cartea spunea o poveste interstelară despre case nobiliare și fiefuri planetare și despre modul în care familia Artreides a acceptat administrarea planetei deșertice Arrakis, singura sursă de melange, un condiment care poate prelungi viața, poate spori capacitățile minții și poate ajuta la călătoria în spațiu. Dar pentru a proteja Arrakis - resursele sale și locuitorii săi, Fremenii - tânărul Paul Atreides trebuie să pornească într-o călătorie periculoasă și să se dovedească pe sine însuși ca fiind alesul demult prezis.

În Dune (2021), care a oferit spectatorilor prima jumătate a poveștii, Timothée Chalamet a uimit în rolul lui Paul, în timp ce regizorul vizionar Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) a reușit acolo unde David Lynch s-a zbătut în anii '80, demonstrând că romanul poate fi adaptat, și cum. 

Construcția extraordinară a lumii realizată de Villeneuve ne-a așezat cu fermitate pe Arrakis; puteai simți explozia nisipului în timp ce navele spațiale aterizau și zgomotul podelei deșertului în timp ce niște viermi gigantici din subteran se iveau la orizont.

Dune: Partea a doua completează povestea și promite să sporească cumva aventura, senzațiile tari, spectacolul și emoția. Paul îl va înfrunta din nou pe teribilul dușman al lui Austin Butler, Feyd-Rautha Harkonnen, își va găsi dragostea cu femeia războinică din viziunile sale, Chani (Zendaya) și, da, se va confrunta cu mult mai mulți viermi de nisip.


Dune 2, cu Chalamet, Zendaya, Butler, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, se pregătește de lansarea în cinematografe pe 1 martie.