Olivia Steer a renunțat la jurnalism după 16 ani de activitate. Vedeta, soția lui Andi Moisescu, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook la finalul anului.

Steer a devenit subiect de discuții aprinse pe social media datorită teoriilor sale care au revoltat lumea medicală. Adesea, numele ei a fost legat de teorii ale conspirației.

În ultimii ani, Olivia Steer și-a îndreptat atenția către diverse terapii neconvenționale, în căutarea unei vieți sănătoase și lipsite de stres. Pe lângă alimentația vegană neprocesată, renunțarea la televizor și practicarea meditației și rugăciunii, soția lui Andi Moisescu este atrasă și de acele tehnici thailandeze care promit un trup veșnic tânăr și un spirit curat și eliberat.

Printre altele, Olivia practică și această terapie cunoscută sub numele de "camera întunecată", care se presupune că previne îmbătrânirea. Această terapie implică petrecerea unor perioade semnificative de timp în beznă totală, cu scopul de a încetini procesul de îmbătrânire.

Prima oara când a experimentat aceasta terapie a fost la Tao Garden din Thailanda. Acolo, participanții sunt aduși într-un spațiu special amenajat, fără ferestre și fără nicio sursă de lumină artificială, unde stau în întuneric complet timp de 7 până la 21 de zile.

De ce a renunțat Olivia Steer la jurnalism și viața publică

„Azi, fac, inevitabil, iar 16 ani (gluma veche, interna si nisata). Daca in ultimii 8, v-am fost de folos cu vreo postare pe teme de nutritie, v-ati simtit pusi in garda de vreo informatie medicala, preluata si shareuita aici ori, in baza ei, ati luat hotariri radicale, care v-au schimbat in bine viata voastra si a copiilor vostri, sau chiar ati inceput sa vedeti, cu alti ochi, stirile oficiale, sa nu spuneti nimanui. Ramine secretul vostru.

8 ani ar insemna, desi nu pare, o viata de om, in care m-am straduit sa fie bine, sa nu fie rau. Si, in care n-am monetizat si nici n-am capitalizat (sa folosesc un jargon drag, in media) nimic. N-am facut colecta publica, n-am primit sponsorizari, donatii, nimic, de la nimeni. Mi-am pierdut jobul si nu m-a mai angajat nimeni. Ca cine ar vrea sa se lege la cap cu o conspirationista, o negationista, o terorista?

„Mi-am pierdut jobul și nu m-a mai angajat nimeni. M-am obișnuit să fiu huiduită, linșată, bârfită, amenințată”

M-am obisnuit sa fiu huiduita, linsata, birfita, amenintata, pentru vina de a avea opinii constitutionale nepopulare si tupeul monumental de a le exprima liber. As zice ca am facut o forma bizara de jurnalism in folosul comunitatii, in maniera personala, din care n-am cistigat nimic, ba chiar am pierdut imens, pe atitea planuri. Imi ramine, totusi, respectul de sine, care s-a cladit si consolidat, in ultimii 8 ani, ca nimic altceva.

Azi, inchei capitolul jurnalismului de social-media (asa e cind esti liber si independent, poti inchide taraba, cind ai tu chef, nu raspunzi la telefoane si comenzi), nu pentru ca mi s-ar fi inmuiat genunchii, ci pentru ca am spus cam tot ce aveam de spus si vreau sa mai si traiesc. Am vise frumoase (cine ar fi crezut, nu?!) si m-am apucat deja sa lucrez la ele.

Voi mai intra, pe aici, sa mai postez poze cu pisici, sa dau respectuos un buna-dimi’ si sa transmit un cald va pupik dulce’, cind voi avea un ragaz. Promit, negresit! Pina atunci, fiti fericiti (adica drepti & autentici). Caci fericirea ramine singura noastra obligatie, de fapt…’, a transmis Steer pe Facebook.