Cu CES 2024 aproape de începere, ne pregătim să auzim mai multe discuții despre case inteligente decât în restul anului combinat. Samsung a deschis seria de anunțuri prin a anunța că se asociază cu Tesla și Hyundai pentru a extinde platforma SmartThings în domeniile energiei pentru casă și automatizării vehiculului/casei.

Parteneriatul cu Tesla va permite posesorilor de vehicule electrice (EV) ale companiei, împreună cu produse precum Powerwall și Solar Inverter, să monitorizeze și să controleze casele lor folosind aplicația SmartThings Energy de la Samsung, afișând informații legate de producția, stocarea și consumul de energie.

De exemplu, utilizatorii Powerwall vor putea sincroniza funcția "Storm Watch" a aplicației Tesla cu dispozitivele din casa lor, astfel încât să poată fi alertați cu privire la evenimente meteorologice extreme precum uraganele sau ninsorile prin intermediul televizoarelor și smartphone-urilor Samsung conectate. De asemenea, vă va permite să activați modul AI Energy înainte și în timpul întreruperilor de curent pentru a conserva energia rămasă în Powerwall.

Alte companii vor putea face același lucru, deoarece Tesla a publicat recent aplicația "FleetAPI" care permite dezvoltatorilor să interacționeze atât cu Powerwall, Solar și Wall Connector, cât și cu vehiculele electrice. Samsung este printre primii care aderă la această inițiativă. "Suntem încântați că Samsung a ales să fie un dezvoltator timpuriu, având în vedere poziția sa de lider în tehnologia inteligentă pentru consumatori în domeniul caselor", a declarat Drew Baglino de la Tesla.


Samsung s-a asociat și cu Hyundai pentru a extinde platforma sa SmartThings către vehiculele electrice (EV) Hyundai și alte vehicule, permițând servicii "de la casă la mașină" și "de la mașină la casă". Aceasta vă va permite să conectați casa inteligentă la sistemul de infotainment al unei mașini Hyundai, astfel încât să le puteți controla una cu cealaltă. 

De exemplu, veți putea să porniți mașina prin intermediul aplicației SmartThings, să controlați sistemul de climatizare, să deschideți și să închideți ferestrele și să verificați starea încărcării. Și din mașină, veți putea controla aparatele electrocasnice din casă, cum ar fi televizoarele, aerul condiționat și încărcătoarele de vehicule electrice.

De asemenea, vă va permite să creați rutine în care luminile și controlul climatizării din casă se activează atunci când mașina ajunge acasă, sau capacitatea de a seta temperatura ideală a mașinii după ce sună alarma telefonului mobil. În același timp, veți putea să monitorizați informații despre energia vehiculelor electrice și încărcătoare pentru a stabili momentul optim pentru încărcarea unui vehicul, în funcție de factori precum prețul energiei, datele despre panourile solare și altele.

Aceste noi funcționalități par utile, în special dacă aveți un vehicul electric sau un sistem de energie Tesla instalat. Este încă în curs de dezvoltare, dar Samsung va oferi o privire de ansamblu la noul său stand CES 2024 săptămâna viitoare.