tesla

Tesla recheamă 1,62 milioane de vehicule în China din cauza aceleiași probleme legate de siguranța autopilotului care a determinat compania să facă upgrade la două milioane de vehicule în SUA. 

Așa cum s-a întâmplat anterior, remedierile vor fi făcute prin actualizări gratuite prin intermediul rețelei (OTA) pentru a adăuga funcții care să asigure atenția șoferilor în timpul utilizării sistemului de asistență pentru șofer al Tesla. Această problemă afectează aproape fiecare Tesla vândută vreodată în această țară, inclusiv vehiculele importate Model S și Model X, împreună cu vehiculele electrice Model 3 și Model Y produse în China.

Potrivit Administrației de Stat pentru Reglementările Pieței din China (SAMR), șoferii pot "utiliza incorect funcția de asistență la conducere de nivel 2, crescând riscul de coliziune vehiculară și prezentând riscuri de siguranță." La fel ca în SUA, actualizarea OTA va introduce controale și avertizări suplimentare care încurajează șoferii să continue monitorizarea vehiculului atunci când funcția de pilot automat a Tesla este activată.

Tesla recheamă și 7.538 de vehicule importate Model S și Model X pentru a remedia o problemă care poate împiedica deschiderea ușilor în caz de coliziune - o problemă deja abordată anterior în SUA. Această rechemare va fi făcută și ea printr-o actualizare OTA, fără necesitatea ca clienții să se deplaseze la magazinele Tesla.

În SUA, NHTSA a menținut deschisă ancheta sa asupra controalelor de siguranță ale autopilotului în timp ce monitorizează remedierile efectuate de Tesla. Regulatorul a declarat în august anul trecut că deschide o anchetă asupra autopilotului după 11 accidente cu vehicule de prim-ajutor parcate din 2018, care au rezultat în 17 răni și un deces. 

Într-o scrisoare trimisă Tesla imediat după aceea, reglementatorul a cerut documentații detaliate cu privire la autopilot pentru a afla cum se asigură că șoferii umani își vor menține privirea pe drum în timp ce autopilotul este activat și dacă există limite privind locurile în care poate fi utilizat.

Mai devreme în această săptămână, Tesla a anunțat că a livrat un număr record de 1,8 milioane de vehicule electrice în întreaga lume. Peste jumătate dintre acestea (944.779 vehicule electrice) au fost vândute în China, făcând din aceasta cea mai mare piață a companiei cu mult. Fabrica Tesla din Shanghai poate produce până la 1,1 milioane de vehicule Model 3 și Model Y pe an pentru piața chineză și export către Europa, Australia și Noua Zeelandă.