Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a anunțat deschiderea unei noi unități de producție în Chakan, Pune, India, pentru a satisface cererea în creștere pentru centre de date și soluții de infrastructură de sprijin la nivel global, incluzand India și regiunea APAC. 

Noua unitate fabrică produse și soluții de management termic adaptate pentru colocare, cloud, telecomunicații și centre de date pentru întreprinderi, care se adresează atât piețelor interne, cât și internaționale. Aceasta este cea de-a treia unitate Vertiv din India, alăturându-se unităților de producție existente din Ambernath și Pune.

Cu o suprafață de 1,94 hectare (19,509 metri pătrați), unitatea susține producția de soluții de răcire variind de la 200W la 2MW+, inclusiv chillere cu adiabatic free cooling, unități mari de tratare a aerului personalizate (AHU), unități termice montate pe perete, o nouă gamă de extindere directă mare (DX), DX ambalat și free cooling cu unități economizoare, o nouă gamă de unități de răcire în rând, unități cu montare pe perete și sisteme de răcire în rack. 

Facilitatea se mândrește, de asemenea, cu laboratoare psihometrice de ultimă generație pentru a oferi teste de performanță, un centru dedicat experienței clienților și capabilități de asistență pentru proiectare. Este situat într-un parc care respectă India Green Building Council (IGBC) și care se concentrează pe durabilitate și pe reducerea impactului asupra mediului.

Pe tema noii unități, CEO-ul Vertiv Giordano (Gio) Albertazzi a declarat: „Odată cu creșterea digitalizării globale și adoptarea rapidă a inteligenței artificiale (AI), industria centrelor de date se confruntă cu o creștere și o cerere pentru mai multă capacitate, inclusiv pentru infrastructura termică și energetică a centrului de date. 

Apariția Indiei ca hub de centre de date în regiunea APAC este un motiv-cheie pentru care am construit această a treia unitate de producție în India și consolidează angajamentul nostru de a cultiva ecosistemul centrelor de date al țării, răspunzând totodată cererii globale.”