Disney a anunțat că va face echipă cu Epic Games, producătorul Fortnite, cea mai mare intrare a companiei în lumea jocurilor, precum și actualizări privind difuzarea în streaming a filmului de succes al concertului lui Taylor Swift, "The Eras Tour", și a continuării filmului de animație de succes "Moana"....

The Walt Disney Co. a declarat că plătește 1,5 miliarde de dolari (aproximativ 1,39 miliarde de euro) pentru o participație la Epic Games, producătorul Fortnite, colaborând cu dezvoltatorul de jocuri pentru a crea un "univers de jocuri și divertisment" care va cuprinde jocuri, emisiuni și personaje de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar și altele.

"Acest lucru marchează cea mai mare intrare a Disney în lumea jocurilor și oferă oportunități semnificative de creștere și extindere", a declarat directorul general al Disney, Bob Iger, într-un comunicat.

Disney a precizat că cele două companii au colaborat deja la conținutul Fortnite, inclusiv la jocul Marvel "Nexus War with Galactus", care a atras peste 15,3 milioane de jucători simultani.

În altă ordine de idei, Disney a dezvăluit două lansări majore.

Filmul de mare succes al concertului lui Taylor Swift, The Eras Tour, care va debuta în streaming pe Disney+ pe 15 martie.

The Walt Disney Co. a anunțat că filmul, intitulat acum Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor's Version), va ajunge pe platforma de streaming luna viitoare, cu cinci cântece noi incluse în film, printre care și "Cardigan".

"'The Eras Tour' a fost un adevărat fenomen care a încântat și continuă să încânte fanii din întreaga lume, iar noi suntem foarte încântați să aducem acest concert electrizant publicului, oriunde s-ar afla, exclusiv pe Disney+", a declarat Iger.

The Eras Toura adunat peste 262 de milioane de dolari la nivel mondial în cinematografe după ce s-a lansat în octombrie, stabilind un record pentru filmele de concert. Swift a încheiat un parteneriat cu AMC Theaters pentru lansare, într-un acord inedit care a eliminat studiourile de la Hollywood și a trimis filmul direct în cinematografe.

Turneul "The Eras Tour" va ajunge la Disney+ cu aproximativ o lună înainte ca noul album al lui Swift, "The Tortured Poets Department", anunțat recent, să fie lansat pe 19 aprilie.


A doua dezvăluire majoră este că Moana 2 va fi lansat în cinematografe de Ziua Recunoștinței.

Iger a confirmat că continuarea filmului de animație de succes al Disney din 2016 va ajunge în cinematografe pe 27 noiembrie.

Planificat inițial ca un serial de televiziune, filmul o găsește pe Moana călătorind într-o misiune periculoasă în mările îndepărtate ale Oceaniei după ce primește un apel de la strămoșii ei. Este, a spus compania, "o aventură diferită de tot ceea ce a înfruntat ea vreodată".

Moana 2 este regizat de Dave Derrick Jr. și va conține muzică semnată de câștigătorii premiilor Grammy Abigail Barlow și Emily Bear, Mark Mancina și Opetaia Foa'i, nominalizată la Grammy.

Nu au fost oferite detalii despre actorii care vor da vocea personajelor.

Primul film a avut încasări de peste 680 de milioane de dolari în box office-ul mondial și a fost difuzat în streaming timp de peste 1 miliard de ore pe Disney+. Dwayne Johnson lucrează, de asemenea, la un film live-action Moana pentru companie.