Sonic the Hedgehog 3 îl introduce pe Shadow ca fiind probabil un antagonist principal, dar se pare că forma de viață supremă va împărți lumina reflectoarelor cu Dr. Robotnik încă o dată. Variety raportează că Jim Carrey revine în viitorul al treilea film.

În ciuda faptului că Dr. Robotnik se pare că și-a găsit sfârșitul la finalul filmului Sonic the Hedgehog 2, iar Carrey părea destul de hotărât să se retragă din actorie după lansarea filmului în 2022, un nou teaser spune altceva. 

Contul oficial de Twitter al filmului Sonic the Hedgehog a dezvăluit un scurt videoclip promoțional, încorporat mai jos, care dezvăluie logo-ul lui Sonic 3 (care este destul de mult logo-ul lui Sonic Adventure 2), prezentând la final răcnetul distinct al lui Carrey, Robotnik. Mesajul postării: "Ați crezut cu toții că am dispărut, dar am fost doar sub pământ. Ceea ce ați văzut de la mine este doar o umbră a lucrurilor care vor urma..." este, de asemenea, destul de grăitor.

Sonic the Hedgehog 3 ajunge în cinematografe pe 20 decembrie. Jeff Fowler se află din nou în scaunul de regizor, iar din distribuția care revine îi include pe Ben Schwartz (Sonic), James Marsden (Tom Wachowski), Colleen O'Shaughnessey (Tails) și Idris Elba (Knuckles). Actorul lui Shadow nu a fost încă dezvăluit.

Înainte de sosirea celui de-al treilea film, o serie spin-off live-action cu Knuckles în rolul principal se va lansa pe Paramount + în cursul acestui an. Ca și cum 2024 nu arăta deja bine pentru Sonic, am aflat recent că este anul lui Shadow, odată cu dezvăluirea unui nou joc, Sonic x Shadow Generations. În plus, Sonic Superstars va primi un costum Shadow.