Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu un tip de cancer nedeclarat, a anunțat luni Palatul Buckingham.

Deși regele a urmat recent un tratament pentru o mărire de volum a prostatei, Palatul a precizat că diagnosticul său nu a fost de cancer de prostată, într-o declarație de luni. Comunicatul adaugă, de asemenea, că monarhul a început să primească tratament împotriva cancerului.

"Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la îndatoririle publice depline cât mai curând posibil", se arată în declarație.

Angajamentele regale ale regelui au fost amânate, alți membri de rang înalt ai familiei fiind așteptați să îl înlocuiască în locul său. Palatul a adăugat că a ales să împărtășească detalii despre boala sa pentru a "preveni speculațiile" și pentru a spori înțelegerea publică pentru alte persoane care au fost diagnosticate cu cancer.

Sănătatea regelui a fost în centrul atenției publice în această lună, de când a fost internat în spital pe 26 ianuarie pentru o procedură planificată în prealabil pentru a corecta prostata mărită, cunoscută și sub numele de hiperplazie benignă de prostată (HBP).