Proprietarilor de Tesla li s-a reamintit să fie atenți la drum după ce videoclipuri cu șoferi care poartă căștile de realitate virtuală de la Apple au devenit virale.

Secretarul american pentru transporturi, Pete Buttigieg, a postat pe X (fostul Twitter) pentru a spune că toate vehiculele actuale necesită ca șoferul să fie implicat "în permanență".

Cu toate acestea, un șofer a recunoscut că videoclipul său a fost o farsă. Videoclipurile postate online arată persoane aflate pe scaunele șoferilor de mașini care au un mod autonom, în timp ce poartă căștile Apple pe ochi.

Unul dintre acestea a fost postat de Pete Buttigieg, care a scris: "Vă reamintim - TOATE sistemele avansate de asistență pentru șoferi disponibile în prezent necesită ca șoferul uman să dețină controlul și să fie implicat pe deplin în sarcina de conducere în orice moment".

Un alt videoclip, postat în ziua în care Apple Vision Pro a devenit disponibil publicului, arată un bărbat care pare să fie tras pe dreapta de poliție în timp ce poartă căștile într-o Tesla.

Vezi și: Lucruri de știut despre cățtile Apple Vision Pro

Cu toate acestea, Gizmodo relatează că bărbatul a spus că a fost o "scenetă" pe care a făcut-o cu prietenii, relatând că "a condus cu căștile timp de 30-40 de secunde".

Ghidul de utilizare al Apple avertizează împotriva utilizării căștilor sale în timpul conducerii, în timp ce Tesla spune că șoferii trebuie să "păstreze întotdeauna controlul și responsabilitatea pentru vehiculul dumneavoastră", chiar și atunci când acesta este în modul autonom.

Căștile Apple Vision Pro au fost puse în vânzare în SUA pe 2 februarie, la un preț de 3.499 de dolari.

În timp ce utilizatorii pot vedea prin sticlă în anumite moduri, aceasta ar restricționa în continuare sever viziunea în timpul condusului.

Compania a încercat să evite să o numească realitate virtuală sau orice alt nume similar, referindu-se în schimb la ea ca "calcul spațial".

"Nu descrieți experiența aplicației dvs. ca fiind realitate augmentată (AR), realitate virtuală (VR), realitate extinsă (XR) sau realitate mixtă (MR)", a precizat aceasta într-o postare pe blogul destinat dezvoltatorilor.

Au fost postate online videoclipuri cu persoane care poartă căștile în metroul din New York și la sala de sport.