30 de obiceiuri care pot cauza îmbătrânirea

Bogdan Chirea
0

În întreaga lume există o obsesie pentru a arăta tânăr. Este o industrie de un miliard de dolari și continuă să crească. Cu toate acestea, există câteva soluții mai naturale pentru a stopa procesul de îmbătrânire!

Stress

Este esențial să luați cât mai multe măsuri pentru a evita stresul dacă doriți să contracarați efectele îmbătrânirii premature.

Hipertensiune

Tensiunea arterială ridicată poate duce la deteriorarea gravă a creierului, iar acest lucru poate duce uneori la apariția bolii Alzheimer.

Dieta rațională

Există întotdeauna riscul de a pierde mușchi și masă osoasă dacă nu țineți o dietă rațională. Acest lucru vă poate face mai slab și poate duce la o mobilitate redusă.

Sticlele de plastic

Băutura din sticle de plastic îți poate da riduri în jurul gurii. Mai bine folosiți un pahar sau un recipient cu margini largi.

Ignorarea prietenilor

A avea un cerc bun de prieteni este extrem de benefic atât pentru sănătatea ta, cât și pentru speranța de viață, așa că ridică telefonul!

Depresie

Nu numai că depresia vă dăunează sănătății mentale și fizice, dar poate duce și la un declin cognitiv mai mare și mai rapid.

Lactate

Consumul zilnic de produse lactate poate fi foarte dăunător pentru sănătatea intestinală, ceea ce poate duce ulterior la îmbătrânirea pielii.

Consumul de băuturi carbogazoase

Consumul prea mare de sucuri poate afecta funcția de memorie. Iar consumul a două sau mai multe porții de sifon dietetic pe zi poate crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Ignorarea consumului de apă

Faptul că nu consumați suficientă apă vă poate lăsa deshidratată, ceea ce poate duce la o piele uscată și cu aspect îmbătrânit.

Cafea

Faptul că nu consumați suficientă apă vă poate lăsa deshidratată, ceea ce poate duce la o piele uscată și cu aspect îmbătrânit.

Produse pentru îngrijirea pielii

Faptul că nu consumați suficientă apă vă poate lăsa deshidratată, ceea ce poate duce la o piele uscată și cu aspect îmbătrânit.

Nehidratarea pielii

Este esențial să aveți un regim decent de îngrijire a pielii. Având grijă de pielea dumneavoastră prin hidratare, puteți reduce inflamația, ceea ce, ulterior, scade șansele de îmbolnăvire legată de vârstă.

Nefolosirea cremei de ingrijire solară

Mulți oameni iau în considerare crema de protecție solară doar vara. Aceasta este o greșeală. Razele UV ale soarelui vă pot afecta pielea pe tot parcursul anului.

Transpiratia

Este absolut necesar să vă spălați pielea după o transpirație excesivă, deoarece lăsarea transpirației pe piele poate provoca inflamații și iritații.

Antrenamente excesive

Există cu siguranță un lucru care se numește prea multă mișcare. Dacă faci exerciții fizice în exces, riști să ai inflamații, insomnie și un sistem imunitar prost.

A face doar cardio

În timp ce exercițiile cardio sunt importante, dacă vrei să-ți păstrezi un fizic tânăr, cel mai bine este să-ți lucrezi și mușchii prin antrenamente cu greutăți.

Statul așezat excesiv

Dacă petreci prea mult timp așezat, îți poți deteriora mușchii, poți duce la creșterea în greutate și chiar îți poți reduce aportul de oxigen.

Statul aplecat

O postură proastă poate duce la curbarea coloanei vertebrale, chiar și la persoanele tinere. Ea poate contribui chiar la apariția artritei.

Te uiți în jos la telefonul mobil

Acest obicei extrem de comun pune, de fapt, o mare presiune atât pe gât, cât și pe coloana vertebrală și poate duce cu siguranță la îmbătrânire prematură.

Timpul excesiv petrecut în fața ecranului

Să petreci ore și ore în fiecare zi uitându-te la un ecran este foarte rău pentru vedere și poate duce la afectarea vederii.

Utilizarea telefonului mobil în pat

Lumina emisă de telefonul mobil te poate face să pierzi somnul și să te trezești mai des. Somnul este vital pentru o sănătate bună.

Nu dormi suficient

Într-adevăr, un somn regulat și profund este foarte important pentru a rămâne tânăr și sănătos. Insomnia sau alegerile proaste privind stilul de viață pot pune în pericol acest lucru.

Perne rele

Dacă perna ta lasă urme pe fața ta atunci când te trezești, acestea ar putea, în timp, să ducă la apariția ridurilor. Ia-ți o pernă și o față de pernă de o calitate mai bună

Dormitul cu machiaj

Nu este niciodată o idee bună să dormi cu machiajul pe tine. Acesta poate distruge colagenul și crește probabilitatea de a avea riduri.

Igiena orală precară

Neglijarea igienei orale este întotdeauna o idee proastă. O dantură proastă poate fi foarte îmbătrânitoare, iar igiena dentară precară este legată de bolile de inimă.

Cercei mari

Dacă ai obiceiul de a purta cercei mari, s-ar putea să constați că lobul urechilor tale se va întinde și se va alungi.

Nu purtați ochelari de soare

Strâmbarea ochilor poate duce la apariția ridurilor, iar lumina directă a soarelui poate contribui la apariția cataractei și a degenerării maculare. Așadar, investește într-o pereche de ochelari de soare!

Albirea părului

Este de înțeles că vrei să-ți schimbi stilul din când în când, dar decolorarea poate provoca subțierea părului și chiar căderea acestuia.

Bronzarea artificială la aparat

Folosirea unui pat de bronzare nu te va face să arăți mai tânără. De fapt, dimpotrivă. Acestea pot cauza îmbătrânirea pielii și chiar cancer.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)