Ministrul educației Ligia Deca a anunțat că anul acesta, prima etapă a înscrierilor la creșă și grădiniță va începe la finalul lunii mai și se va încheia în iunie, potrivit metodologiei şi calendarului trimise spre publicare în Monitorul Oficial.

Oficialul a postat pe pagina sa de Facebook că toate detaliile privind înscrierea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației după publicarea în Monitorul Oficial a Metodologiei de înscriere și a calendarului.

În perioada 20-24 mai, va avea loc procesul de reînscriere pentru copiii care frecventează creșa sau grădinița în acest an școlar. Prima etapă de înscriere, bazată pe cele trei opțiuni exprimate de părinți, se va desfășura între 27 mai și 14 iunie.

Lista copiilor înscriși și locurile disponibile după prima fază de înscriere vor fi publicate pe 14 iunie. Următoarea etapă de înscriere va avea loc de pe 17 iunie până pe 5 iulie, dată la care vor fi anunțate listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere.



Dosarul de înscriere a copilului într-o unitate de învățământ cu personalitate juridică cu grupe de nivel preşcolar şi/sau antepreşcolar, precum şi în serviciul de educație timpurie complementar cuprinde următoarele documente:

a) copie de pe certificatul de naştere al copilului;

b) copie de pe actele de identitate ale părinților/ reprezentantului legal;

c) adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți/reprezentantul legal sau adeverință privind perioada concediului de creştere şi îngrijire copil, pentru tipul de program prelungit;

d) alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere şi care sunt analizate în timpul procesului de înscriere.

La dosarul de înscriere se adaugă, la începutul anului şcolar, următoarele documente:

a) adeverință de la medicul de familie în care se menționează că respectivul copil este sănătos clinic; adeverința este necesară în prima zi de prezentare a copilului în unitatea de învăţământ;

b) avizul epidemiologic/dovada de vaccinare întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității