DIGI România a operat mai multe modificări importante în grila de cablu digital la nivel național. Acestea au survenit ca urmare a reglementărilor privind implementarea listei must carry dar și a noilor parteneriate anunțate de operatorul telecom.

Astfel, din 25 aprilie 2024, Digi introduce urmatoarele posturi de televiziune in grila sa digitală:

  • Skyshowtime 1 și Skyshowtime 2
  • TVR Sport HD
  • Bollywwod Classic
Din păcate, operatorul a decis scoaterea din grila de canale a mai multor posturi, după cum urmează:

La nivel național au fost scoase din grilă Digi Sport 4 SD, Profit News, CGTN HD, Cinemax 2 SD, Bollywood SD și HD, Prima History, Medika TV și Atomic Academy.

Decizia eliminarii unor posturi ar putea avea legatura cu faptul ca pentru unele dintre a expirat termenul legal prin care era obligatorie preluarea lor.

La lista de mai sus se mai adaugă și alte modificări: 

Rapsodia TV si Exploris nu vor mai fi disponibile în grila maghiară. 

Din grila națională vor mai dispărea și Mooz Dance, Telestar 1, Ardeal TV care vor fi disponibile doar local, in unele regiuni.

Rock TV va fi disponibil pe frecevente locale in grila maghiara  iar Disco Mix va fi eliminat din grila in judetele in care era retransmis.

Grila de programe a fost reorganizată, postul de televiziune ACASA, care a devenit generalist, a urcat pe pozitiile 52 și 53, de exemplu.  TVR Sport a fost promovat pana la pozitia 21, in versiune HD.

Iată cum arată grila pentru Constanța (grila diferă pentru fiecare județ în parte și poate fi consultată pe site-ul Digi)

Pentru operarea modificărilor reporniti televizoarele, daca au activata functia de actualizare automata sau rescanati grila de programe.