O stiti pe-aia cu "Hai Romania !", o incurajare pe care o mai auzim pe stadionul national unde mai ajung niste suporteri plini de optimism si speranta ?

Nu are nici o valoare pentru Burleanu & Co asa ca nu cred are rost sa mai spunem ca Gica Hagi avea dreptate cand spunea ca "Ar trebui sa le facem statuie", cand se referea la "Generatia de Aur".

Fotbalul la noi  nu mai are nici o valoare pentru conducatori si ma prea indoiesc ca multi dintre jucatorii din ziua de azi mai iau cu adevarat in serios acest sport.

Inainte de a continua aceasta expunere sa spunem doar atat, clasamentul FIFA pe luna noiembrie, plaseaza echipa nationala de fotbal a Romaniei pe locul 39, cu cinci pozitii mai jos fata de luna trecuta.

In umbra infrangerilor cu Polonia si Rusia si a unui egal pe terenul de razboi al celor din Kazahstan, nationala de fotbal a Romaniei, sub comanda lui Burleanu de la Federatia Romana de Fotbal, a reusit performanta de a fi depasita in clasament de tari precum Algeria, Coreea, Egipt, Tunisia, Coasta de Fildes, Senegal sau Iran.


Ca nivel de performanta, am ajuns si mai rau iar lucrurile nu par deloc optimiste. E contraindicat sa ma apuc sa spun ca noul antrenor al nationalei ar avea vreo vina, ma prea indoiesc ca dupa 3 partide am putea sa ii reprosam ceva.

Am mai spus-o si o repet, poti sa il aduci ca antrenor si pe Guardiola, Zidane sau Mourinho, atat timp cat de selectionat ai aceeasi marfa, rezultatele tot alea sunt. Noi nu avem probleme cu selectia ci cu abilitati si talentul fotbalistic al jucatorilor ce ajung pe la nationala.

Si da, am cam ajuns sa ii dau dreptate lui Gheorghe Hagi care e printre putinii care a investit bani in formarea de noi tineri.

"Dacă vrei pepeni, roșii, frumos, seamănă-i tată. Ca altfel ei nu cresc. Pui castraveți și vrei pepeni? [...] Am căzut în groapă. Ne-am dus în lumea a treia, în lumea a cincea. Cineva a spus-o în vară, Răzvan Lucescu, că suntem în lumea a cincea. Nu tată, nu suntem în lumea a cincea. Ați făcut să ne perceapă lumea că suntem în lumea a cincea. Noi nu înghițim. Generația noastră nu înghite. Nu ne trezim. Vai de mama noastră."


S-au trezit unii sa rada de modul in care tine discursuri Gica Hagi, fara insa sa analizeze si continutul discursului, care contine si niste adevaruri. Nu am sa ma apuc sa dau citate din discurs, e disponibil online, si va puteti delecta si voi cu el.


Pana una alta, inca ma rog ca para..., pardon, individe ca Prodanca si indivizi insuportabili ca Reghe, sa aiba minimul de decenta de a isi muta afacerile in alta parte decat Federatia Romana de Fotbal pe care planuiesc sa o conduca de la anul.

Ma tot incapatanesz sa nu ma mai uit la un meci "mioritic", dar se pare ca nu reusesc sa ma abtin. Intr-un final poate o sa reusesc totusi sa nu ma mai indoiesc prea si sa nu rad de entuziasmul penibil al comentatorilor de la PRO TV care o mai ridica in slavi pe Steaua, stergand cu buretele orice prestatie penibila, aratata pe teren, in ciuda rezultatelor.