Canal+ a finalizat achizitia SPI, compania ce detine platforma FilmBox

Bogdan Chirea
0

canal+ spi

Grupul Canal+ a finalizat achiziția unui pachet de 70% din acțiunile SPI International în urma aprobărilor tuturor autorităților competente din toate jurisdicțiile europene în cauză.

Într-o declarație emisă de părți se spune că „SPI International, o companie media globală care are o prezență semnificativă în Europa, cu o experiență vastă în distribuția de conținut și difuzarea la nivel mondial, va aduce Grupului Canal+ oportunități mari de a consolida ofertele de televiziune cu plată pe toate piețele europene și dezvolta noi game de servicii în beneficiul clienților din întreaga lume”.

Acesta adaugă: „Grupul Canal+ este mulțumit că SPI International își va continua expansiunea la nivel mondial în timp ce își dezvoltă operațiunile într-un mod care să beneficieze întregul grup”.

SPI International este o companie media globală care operează 42 de canale TV și mai multe produse digitale pe șase continente și un jucător important în distribuția și difuzarea de conținut la nivel mondial. 

Pe piața din România SPI Internațional oferă platforma de conținut VOD FilmBox+ dar și canalele liniare prezente în grilele unor operatori de cablu precum: FilmBox, FilmBox Premium, FilmBox Extra, FilmBox Family, FilmBox Stars sau DIZI TDC. Alte canale liniare distribuite : DocuBox; Fashion Box, FightBox.

Grupul Canal+ este un operator de televiziune cu plată și un jucător în televiziunea gratuită în Franța. Canal+ are o amprentă internațională largă, cu o prezență în 40 de țări din Europa, Africa Subsahariană și Asia. În Europa, Canal+ are o prezență puternică în Franța continentală și Polonia și a achiziționat, de asemenea, platforma M7 Group în 2019. Grupul însumează 22 de milioane de abonați în întreaga lume și a cunoscut o creștere continuă a afacerilor sale internaționale în ultimii ani.

In România Canal+ deține serviciul de televiziune prin satelit Focus Sat și serviciul de televiziune online cu acelasi nume. Platforma include in ofertele sale de abonamente acces la serviciul VOD FilmBox+

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)