rușinea naționalei

Echipa națională de fotbal a României și-a început campania in competiția UEFA NATIONS LEAGUE iar PRIMA TV și ANTENA 1 vor difuza meciurile echipei naționale în următoarea perioadă.

Debutul Naţionalei de fotbal a României din UEFA Nations League, meci difuzat sâmbătă, 04 iunie,  în exclusivitate de Prima TV, a strâns în fața televizoarelor peste 1,1 milioane de telespectatori.

Deși au avut parte de o înfrângere rușinoasă și unul din cele mai slabe meciuri din istorie, partida a plasat postul din portofoliul Clever Media pe primul loc în audienţe, pe targetul bărbaţi 18+, potrivit datelor Kantar. Astfel, pe intervalul meciului (21:45-23:35), atât la nivel naţional cât şi urban, Prima TV a fost lider absolut.

Potrivit cifrelor Kantar, în rândul bărbaţilor din mediul naţional, Prima TV a avut 8.4 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 23.7 %. În acelaşi interval orar, pe targetul 18 +, bărbaţi, mediul urban, postul de televiziune a avut 8.7 puncte de rating şi o cotă de piaţă de  27.4 %. 

Meciul tricolorilor conduşi de pe bancă de Edi Iordănescu i-a ţinut cu sufletul la gură pe români. În minutul de aur, la finalul primei reprize, peste 1,1 milioane telespectatori din România se uitau la Prima TV la meciul comentat de Emil Grădinescu și Costi Mocanu. 

Partida difuzată de Prima TV nu a fost însă lider de audiență. Conform datelor oferite de Kantar Media, la nivelul publicului comercial, 18-54 Urban, Antena 1 a fost aseară, în intervalul de difuzare al emisiunii Te cunosc de undeva! (19:58 – 23:59), lider de audienţă, cu 5.4 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 23.5%, urmată de Pro TV, cu 3.9 puncte de rating și 17.2% cota de piață. Şi la nivelul întregului public urban, emisiunea de la Antena 1 s-a impus ca lider de audienţă, cu 6.6 puncte de rating şi 21.8% cota de piată, în vreme ce Pro TV înregistra atunci 4.4 puncte de rating şi 14.5% cota de piaţă.

Sâmbătă, 04 iunie, Prima TV a avut o creştere spectaculoasă, +125% pe target şi + 123% în targetul all urban, reuşind inclusiv creşteri de reach 29%, respectiv 19%, potrivit datelor Kantar Media.

Marţi, 14 iunie, de la 21:45, în direct şi în exclusivitate la Prima TV, Naţionala României îşi ia revanşa în faţa celor din Muntenegru. Partida va avea loc pe pe stadionul din Giuleşti.

Următoarele două meciuri ale României se vor vedea însă pe Antena 1. Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1).