cripto rusia

În curând, oamenii din Rusia nu vor mai avea voie să folosească activele digitale ca formă de plată. Președintele rus Vladimir Putin a semnat un proiect de lege care interzice utilizarea activelor digitale, cum ar fi criptomonede și NFT, pentru a plăti bunuri și servicii. 

În plus noua lege cere, de asemenea, schimburilor criptografice și furnizorilor să refuze tranzacțiile în care transferurile digitale pot fi interpretate ca o formă de plată. 

Noua lege prevede:

„Este interzis să se transfere sau să accepte active financiare digitale ca contraprestație pentru bunuri transferate, lucrări efectuate, servicii prestate, precum și în orice alt mod care permite să-și asume plata pentru bunuri (lucrări, servicii) de către un activ financiar digital, cu excepția cazurilor în care legile federale prevăd altfel.”

Autoritățile americane cred că unele companii ruse afectate de sancțiunile impuse țării lor după invadarea Ucrainei de către aceasta ar putea folosi criptomoneda pentru a eluda aceste limitări. Valoarea Bitcoin a crescut chiar și pentru câteva zile după ce a început invazia în februarie.

Acestea fiind spuse, autoritățile ruse nu sunt foarte pasionate de activele digitale: Banca Centrală a Rusiei a cerut interzicerea totală a criptomonedelor. Cel mai probabil, acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece Ministerul de Finanțe al Rusiei s-a opus ideii și a considerat că este necesar să se permită dezvoltarea tehnologiei cripto. 

În 10 zile, legea va intra în vigoare și va face ca plata cu criptomonedte să fie ilegală în țară. Potrivit Decrypt, totuși, rușii pot investi în continuare în criptomonede precum Bitcoin și, probabil, pot continua să le extragă.