nso group

Firma israeliană de programe spion NSO Group a anunțat duminică, că directorul executiv Shalev Hulio, demisionează cu efect imediat, iar directorul de operațiuni Yaron Shohat a fost numit pentru a supraveghea o reorganizare a companiei înainte de a numi un succesor.

O sursă din companie a confirmat că aproximativ 100 de angajați vor fi concediați ca parte a reorganizării companiei și că Shohat va conduce compania până când consiliul de administrație va numi un nou CEO.

Firma de supraveghere, care produce software-ul Pegasus, s-a luptat cu acțiuni în justiție după acuzațiile că instrumentele sale au fost folosite abuziv de guverne și alte agenții pentru a sparge telefoanele mobile. 

Citeste si: 

Software-ul de spionaj Pegasus de la NSO folosit și în Polonia

NSO a spus că tehnologia sa este menită să ajute la prinderea teroriştilor, pedofililor şi criminalilor îndârjiţi şi este vândută clienţilor guvernamentali „controlaţi şi legitimi”, deşi păstrează confidenţialitatea listei de clienţi.

„Produsele companiei rămân la mare căutare de către guverne și agenții de aplicare a legii datorită tehnologiei sale de ultimă oră și capacității dovedite de a ajuta acești clienți în lupta împotriva criminalității și terorii”, a spus Shohat într-un comunicat.

„NSO se va asigura că tehnologiile inovatoare ale companiei sunt folosite în scopuri legitime și demne”, a adăugat el.