meta

Autoritățile de reglementare antitrust din UE sunt pe cale să depună noi acuzații împotriva rețelei de socializare Facebook, deținută de Meta, pentru utilizarea de către aceasta a datelor clienților și pentru legarea serviciului său de reclame Marketplace pe rețeaua sa de socializare, au spus persoane familiare cu chestiunea, cerând să nu fie numiți.

Comisia Europeană, care poate impune amenzi de până la 10% din cifra de afaceri globală a unei companii pentru încălcări antitrust, și Meta au refuzat să comenteze.

Comisia a început o investigație asupra companiei de rețele sociale în iunie anul trecut. Agenția de concurență din Marea Britanie a început, de asemenea, o anchetă în aceeași zi.

În ultimele luni, Comisia le-a cerut rivalilor Meta să elimine informațiile confidențiale din transmiterile lor către autoritatea de reglementare. De obicei, acesta este precursorul trimiterii de către Comisie către companiile care fac obiectul anchetei a unei declarații de obiecțiuni care detaliază ceea ce consideră că sunt practici anticoncurențiale.

Afacerea de anunțuri clasificate a Meta numită Facebook Marketplace a fost lansată în 2016 și este folosită în 70 de țări pentru a cumpăra și vinde articole.