argentina croatia

Argentina este prima echipă calificată în finala Cupei Mondiale din Qatar 2022 după ce a trecut lejer de Croația în prima semifinală.

Pe Stadionul Lusail, Argentina a deschis scorul în minutul 33, după un penalti acordat pentru contactul dintre Livakovic şi Julian Alvarez. A transformat Messi, impecabil, pentru 1-0. În minutul 38, Messi i-a pasat lui Julian Alvarez care nu a putu fi oprit în drumul spre gol de Brozovic, Sosa sau Juranovic şi a fost 2-0 la pauză. Al treilea gol al meciului a fost marcat de Julian Alvarez, în minutul 69, după ce Messi l-a ridiculizat pe Gvardiol şi a pasat direct în faţa porţii.

S-a terminat 3-0 pentru Argentina, care se află la a şasea finală de Cupă Mondială din istorie, din care a câştigat două, în 1978 şi 1986.

Cu golul reușit împotriva Croației, dar și assistul pentru Julian Alvarez (39), Messi a doborât mai multe recorduri:

A devenit golgheterul Argentinei la Cupa Mondială. A marcat pentru a 11-a oară și l-a depășit pe Gabriel Batistuta (11). Legenda Diego Maradona și Guillermo Stabile au câte 8 goluri.

Este cel mai în vârstă jucător care înscrie cinci goluri la o singură ediție de Campionat Mondial.

Este primul jucător al Argentinei care înscrie în trei meciuri din fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale. Înaintea acestui turneu final, Messi nu reușise niciodată să marcheze după faza grupelor.

De la ediția din 1966, niciun jucător nu a marcat sau a oferit pase decisive în mai multe meciuri diferite decât Lionel Messi. Atacantul Argentinei l-a egalat pe brazilianul Ronaldo (13).

“Este foarte emoționant să văd toate lucrurile acestea, multe lucruri îmi trec prin cap… Oamenii, familiile noastre… Pe tot parcursul Cupei Mondiale a fost ceva incredibil. Vom juca ultimul meci, ceea ce ne-am dorit. M-am bucurat foarte mult de când am ajuns la această Cupă Mondială. Le cerem oamenilor să aibă încredere în noi, pentru că știm cine suntem. Echipa asta este nebună!”, a spus Lionel Messi,

Argentina: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – de Raul, Fernandez, Paredes, Mac Allister – Messi, Alvarez

Selecţioner: Lionel Scaloni

Croaţia: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozovic – Modric, Kovacic – Pasalic, Kramaric, Perisic

Selecţioner: Zlatko Dalic

Argentina v Croația | Semifinale | Cupa Mondială FIFA Qatar 2022™ | Rezumat video

Urmărește cele mai importante momente din meciul dintre Argentina și Croația disputat pe stadionul Lusail, Lusail, marți, 13 decembrie 2022.