gladiator 2

Gladiator 2, un nou fil al lui Ridley Scott a stabilit o dată de lansare pentru noiembrie 2024, a raportat Deadline. 

Fanii au așteptat mult timp să se întoarcă în arenă în viziunea celebrului regizor. Actorul Paul Mescal urmează să conducă filmul după succesul său din Aftersun de anul trecut.

Mescal nu îl va înlocui pe Maximus al lui Russell Crowe, dar va duce povestea înainte ca noul personaj din aceeași lume. Îl va juca pe Lucius, fiul Lucillei (Connie Nielsen) și pe nepotul personajului lui Joaquin Phoenix, Commodus, fiul liderului roman Marcus Aurelius, care și-a ucis tatăl și a pus mâna pe tron.

Lucius este acum un bărbat matur, deoarece povestea are loc la ani de la încheierea primului film. În filmul original, Maximus l-a înghesuit pe împărat înainte de a se estompa în marele dincolo pentru a se reuni cu soția și fiul său uciși, dar i-a salvat pe băiatul Lucius și pe mama lui Lucilla în timp ce își răzbuna propria familie. Sacrificiul lui Maximus a lăsat o impresie puternică asupra tânărului Lucius și povestea va continua de acolo în continuare.

Prima schiță a lungmetrajului a fost livrată în noiembrie anul trecut, iar Scott a fost în căutarea actorului principal de atunci. Se pare că au fost luate în considerare o mulțime de nume precum Richard Madden, Timothée Chalamet, de asemenea vedetele de anul trecut Top Gun: Miles Teller din Maverick și Austin Butler din Elvis, cu toate acestea, Mescal s-a dovedit a fi cea mai bună alegere a regizorului. 

Scott se întoarce încă o dată pe scaunul de regizor și va conduce filmul dintr-un scenariu scris de David Scarpa. De asemenea, revin designerul de costume Janty Yates și designerul de producție Arthur Max, ambii care au lucrat la filmul original. Scott este, de asemenea, producător al filmului alături de Michael Pruss, Scott Free President, precum și Doug Wick și Lucy Fisher de la Red Wagon Entertainment.

Gladiator 2 va începe filmările în luna martie a acestui an, iar filmul va apărea pe 22 noiembrie 2024.