Huawei raportează o mică creștere a veniturilor din spatele afacerilor de bază

Bogdan Chirea
0

Compania chineză Huawei Technologies a înregistrat o creștere modestă a veniturilor în prima jumătate a anului, infrastructura sa de bază în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) și afacerile de consumatori generând creșteri.

Veniturile au crescut la 310,9 miliarde de yuani (43,01 miliarde de dolari), în creștere cu 3,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat vineri gigantul tehnologic din Shenzhen.

Marja de profit a Huawei a crescut la 15%, cu un profit net de 46,6 miliarde de yuani, ceea ce duce, conform calculelor Reuters, la o îmbunătățire de aproximativ trei ori față de anul trecut.

Un purtător de cuvânt al Huawei a declarat că îmbunătățirile în eficiența operațională, strategia de vânzări și mixul de produse al companiei au avut un impact „foarte pozitiv” asupra profiturilor companiei.

Afacerea de infrastructură TIC a Huawei, care include stații de bază 5G și sisteme de întreprindere, a generat venituri de 167,2 miliarde de yuani, în timp ce afacerea sa de consum, care include smartphone-uri și alte dispozitive, a contribuit cu 103,5 miliarde de yuani.

„În prima jumătate a anului 2023, afacerea noastră cu infrastructura TIC a rămas solidă, iar afacerea noastră de consumatori a înregistrat o creștere”, a declarat Meng Wanzhou, președintele rotativ al Huawei și fiica fondatorului său, Ren Zhengfei.

Săptămâna trecută, Richard Yu, șeful afacerii de consum al companiei, a declarat că telefoanele Huawei sunt „pe drumul unei reveniri”, cota de piață internă de telefonie mobilă crescând cu 76,1% în al doilea trimestru.

Câteva runde de restricții din SUA privind exporturile de tehnologie fabricată în SUA au limitat Huawei la producerea de telefoane 4G de ultimă generație, ceea ce a determinat o scădere a cotei de piață a telefoanelor, cândva considerabilă, atât în țară, cât și în străinătate.

În iulie, firmele de cercetare au declarat pentru Reuters că se așteaptă ca Huawei să revină la fabricarea de smartphone-uri 5G până la sfârșitul anului prin achiziționarea de cipuri pe plan intern, în ciuda restricțiilor din SUA.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)