Iubitorii de cafea pot începe, oficial, numărătoarea inversă pentru Slow Coffee Festival 2024! Cea de-a 8-a ediție a festivalului va avea loc între 31 mai și 2 iunie 2024, la Galeriile SENAT din cadrul Combinatul Fondului Plastic, iar organizatorii pregătesc deja programul pentru sutele de participanți așteptați. 

Pentru toți vizitatorii loiali sau pentru cei care vor trăi prima oară experiența Slow Coffee Festival, având în vedere că sărbătorim Ziua Copilului împreună, avem o mulțime de activități pentru cei mici, dar și pentru adulți și iubitorii de cafea din toate părțile lumii. 

Slow Coffee Festival continuă și anul acesta să transforme Combinatul Fondului Plastic într-un spațiu energizant și sustenabil, de reuniune a iubitorilor de cafea, a antreprenorilor din mai multe industrii, la finalul festivalului fiind salvate peste 50.000 de pahare de unică folosință. Slow Coffee Festival își propune să dezvolte noi abordarea prin care reduce impactul asupra mediului. Îndemnul organizatorilor este ca participanții să susțină mișcare sustenabilității și să vină la festival cu propria cană reutilizabilă, pentru a degusta unele dintre cele mai diverse arome de cafea, reducând simțitor deșeurile de carton, sticlă și plastic.

Slow Coffee Festival este un festival cu participare gratuită, informațiile despre această ediție vor fi prezentate pe website-ul evenimentului pe măsură ce se stabilesc. Cei pasionați de preparare se pot înscrie încă de pe acum la Campionatul Național de Aeropress, unde fiecare ceașcă preparată va fi evaluată de către un juriu atent ales și va participa la Campionatul Mondial de Aeropress din Portugalia, luna septembrie. 

Mai multe informații despre campionatul de aeropress, programul Zilei B2B care include ateliere și networking, programul prăjitoriilor naționale și internaționale, experiențe interactive pentru copii și adulți, toate îmbrățișate cu dragoste într-un strop de cafea, vor fi anunțate în perioada următoare.

Despre Slow Coffee Festival:

Conceptul festivalului a pornit de la ideea de a încetini ritmul activităților din viața de zi cu zi, fie că este vorba de afaceri sau de viață personală, și de a crea un spațiu prietenos pentru comunitatea antreprenorilor și iubitorilor de cafea de specialitate, în care aceștia să se conecteze, să își prezinte serviciile și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a industriei. Slow Coffee Festival își propune să inspire schimbări pozitive, să promoveze practici sustenabile durabile, să încurajeze tinerii să se implice contribuind la o cultură a cafelei excepțională în gust și blândă în impactul său asupra mediului și societății.

"Cafeaua de specialitate este despre comunități, oamenii se strâng în jurul ei. Cred că noi, profesioniștii din industrie avem de învățat de la clienții noștri, și ar trebui să ținem aproape, să formăm o comunitate cu adevărat. „Viața economică este o arenă pentru exprimarea onestității, integrității, încrederii, generozității și altor calități ale spiritului. Individul nu este doar o unitate economică egoistă, care încearcă să obțină o cotă din ce în ce mai mare din resursele materiale ale lumii." (Scrierile Baha’i). Într-o piață competitivă, trebuie să învățăm noi instrumente pentru a schimba competitivitatea în cooperare și pentru a schimba profitul în succes financiar cu practici de afaceri responsabile și durabile. Cum să facem profit rămânând generoși? Lumea se schimbă rapid, doar împreună vom găsi soluții pentru ceea ce urmează." - Laura Roshanian, organizator.