Conform ultimelor cercetări Canalys, Honor  s-a poziționat în mod remarcabil printre primele cinci branduri de smartphone-uri din Europa, pentru prima dată de când a devenit o companie independentă.

În T4 din 2023, deși livrările de smartphone-uri în Europa au înregistrat o scădere modestă de 3% față de anul precedent, HONOR a sfidat previziunile, înregistrând o creștere uimitoare de 116% față de anul precedent – fiind singura marcă care a înregistrat o creștere de trei cifre în perioada respectivă. Această performanță nu numai că subliniază popularitatea tot mai mare a HONOR în rândul utilizatorilor europeni și încrederea lor în brand, dar evidențiază și abilitatea strategică de a prospera pe o piață a smartphone-urilor extrem de competitivă.

Intrarea HONOR în top 5 branduri zguduie lumea smartphoneurilor, provocând jucătorii consacrați și oferind utilizatorilor o diversitate mai mare.

Având în vedere că smartphone-urile high-end reprezintă aproape 40% din piață, mixul de inovație și valoare oferit de HONOR face ca dispozitivele brandului să fie ideale pentru a satisface această dorință tot mai mare pentru dispozitive de top.

Având în vedere o posibilă revenire a pieței în 2024, focusul HONOR pe inteligența artificială și nevoile utilizatorului pregătește terenul pentru succesul continuu și o influență în modelarea tendințelor în materie de smartphone-uri.

Cel mai recent studiu al Canalys arată că livrările de smartphone-uri în Europa (cu excepția Rusiei) au scăzut cu 3% de la an la an, până la 37,8 milioane de unități în T4 2023.

Apple a revenit în fruntea clasamentului după șapte trimestre în urma Samsung, înregistrând o creștere de 1% de la an la an, la 12,4 milioane de unități.

Samsung a ocupat locul al doilea, cu o scădere de 12%, la 10,8 milioane de unități, compensată de livrările stabile ale seriei S și ale seriei A de gamă medie. În special, Samsung a fost cel mai mare furnizor pe tot parcursul anului 2023.

Xiaomi a apărat poziția a treia, în ciuda declinului de 10% la 6,0 milioane de unități, susținută de un impuls pozitiv în Europa Centrală și de Est.

Motorola și HONOR au completat top cinci, livrând 2,0 milioane și 1,1 milioane de dispozitive, cu rate de creștere extraordinare de 73% și, respectiv, 116% de la an la an.

Citeste detalii pe 

Piața europeană de smartphone-uri a scăzut cu 3% în T4 2023, în timp ce Apple a recâștigat prima poziție