Orange Romania Communications ar urma să închidă posturile de televiziune Orange Sport, potrivit surselor, confirmate apoi de compania de telecomunicații.

Angajații Orange Sport au fost anunțați într-un mail intern trimis de Orlando Nicoară - cel care administrează televiziunea - că posturile urmează să nu mai emită înainte de startul noului sezon al Superligii. Asta ar însemna că posturile ar urma să fie închise din această vară.

Orange Sport are patru canale - Orange Sport 1, 2, 3 și 4 - și deține drepturile de transmisie pentru câteva dintre cele mai importante competiții sportiv, inclusiv Superliga din România.

Situația canalelor era una cel puțin ciudată pentru piața media de la noi. Deși se numeau Orange Sport, angajații și echipa editorială se aflau sub conducerea celor de la Clever Media, care dețin 5 canale de sport, și anume Prima Sport. De altfel, comenntariul pentru multe transmisiuni sportive era același pe canalele Orange și Prima Sport.

„În contextul strategiilor de simplificare a serviciilor pe care Orange le oferă, a fost luată decizia ca posturile Orange Sport să fie închise înainte de începerea noului sezon competițional 2024-2025. 

Dorim să vă informăm cu privire la etapele următoare. Toate canalele Clever își continuă ativitatea, inclusiv Prima Sport. Am început analizele pentru a găsi cele mai bune modalități de a ne continua activitatea începând cu noul sezon competițional 2024 – 2025.

Deși ne-am dori ca această decizie să nu aibă un impact asupra echipei, suntem în imposibilitatea de a continua colaborarea cu toți colegii implicați în producerea canalelor Orange Sport.", spun cei de la Clever Media .

Reprezentanții Orange au confirmat pentru Pagina de media închiderea canalelor:

„Astăzi, Orange oferă acces la cel mai bun conţinut sportiv prin intermediul canalelor Prima Sport şi Orange Sport. Începând cu noul sezon competiţional 2024-2025, clienţii Orange vor continua să aibă acces la cele mai îndrăgite competiţii precum: SuperLiga, UEFA Champions League, Premier League UK, La Liga Spania, Bundesliga, Liga 2 & Cupa României, dar şi Cupele Europene la handbal, Campionatele Mondiale si Europene de handbal, atât masculin cât şi feminin, prin intermediul celor 5 canale TV Prima Sport pe care le oferim.”

Televiziunea Orange Sport este condusă de Orlando Nicoară, același care, prin compania eAD, deține drepturile tv pentru campionatul de fotbal de la noi.

Printre specialiștii televiziunii sunt Mihai Stoica, Basarab Panduru, Nicolae Dică, Iulian Miu și Constantin Zotta și, foarte probabil, câțiva dintre aceștia vor trece la Prima Sport. La Orange Sport lucrează nume importante din presă, precum Dan Udrea, Silviu Samuilă, Emil Grădinescu sau Bogdan Cosmescu.

Orange Sport este numele preluat de la operatorul telecom Orange, care a achizitionat rețeaua de telecomunicații Telekom. Canalele de sport se numeau Telekom Sport și, la rândul lor, înlocuise posturile Dolce Sport, nume dat de Romtelecom, operatorul cumpărat de Telekom.

Potrivit datelor de audiență ale ARMA, în februarie 2024, Orange Sport a avut o audiență medie zilnică de 526000 de telespecatori, ocupând locul 64 în clasamentul general.