Trupa basarabeană de poetry rock Delta Pe Obraz va lansa pe 16 aprilie videoclipul piesei „Ritmul Meu Color”, care a dat numele celui mai recent album „Ritm Color” și îl vor inaugura cu un concert la clubul Control din București.

Povestea „Ritm Color nu a luat sfârșit. După un turneu fructuos prin România, reacții neașteptat de bune la spectacolele susținute, dar și sute de inimi care au dat felurite pulsații noii abordări stilistice a trupei Delta Pe Obraz, formația revine la București cu lansarea videoclipului pentru piesa-mantră a albumului, „Ritmul Meu Color”. Concertul de lansare va avea loc pe 16 aprilie, în clubul Control din Capitală.

„Ritmul Meu Color” este despre pulsația ta interioară căreia doar tu îi poți da culoare. E despre revenirea la sine prin dezvoltare și acceptare. Nu trebuie să fii ideal, dar trebuie să fii tu.

„Ideea clipului e legată de istoria celor două personaje clasice ale marelui dramaturg A.P. Cehov: Sonia și unchiul Vanea din piesa „Unchiul Vanea”. Am legat clipul de această istorie, din mai multe motive. 

Nucleul relației lor, unchi și nepoată, s-a pliat perfect cu mesajul piesei «Ritmul Meu Color». Doi rătăciți, care funcționează în ritmurile lor individuale și anume această diferență creează o pulsație în tandem, cu nuanțe comune. Doi rătăciți care s-au pierdut în rutina impusă de străini. Reușesc ei să iasă din această ,«horă a pierzaniei de sine»? Vedem în videoclip”, a declarat Gheorghe Gușan, solist Delta Pe Obraz, despre videoclipul „Ritmul Meu color”.  

În caz că, până la finalul campaniei, pe 21 aprilie, aceasta își atinge obiectivul, obiectele comandate vor ajunge la susținători, în toamnă, la concertul de lansare a vinilului, de la București sau la cântările din cadrul unui mini-turneu în pregătire. Cei ce nu vor putea ajunge la evenimente, le vor primi prin poștă, în luna noiembrie. 

„Delta Pe Obraz trăiește pentru că ne permitem să visăm. În fiecare zi. Vrem să împlinim un vis - primul nostru album RITM COLOR pe VINYL. Tu poți fi cel care ne poate împlini visul. Îți mulțumim.” – a spus Gheorghe Gușan, vocalul trupei Delta Pe Obraz.

Protagoniștii care vor interpreta aceste două personaje sunt cei care îi interpretează și în spectacolul „Unchiul Vanea”, în regia lui Dumitru Acriș, spectacol montat pe scena Teatrului Satiricus „I.L. Caragiale” din Chișinău: Olga Anghelici (actriță de teatru și de film) și Gheorghe Gușan (actor și vocalistul trupei). 

Videoclipul a fost regizat de Victor Detto, om pasionat de fotografie și de tot ce însemnă expresie prin imagine. Trupa a mai colaborat cu acesta în cadrul unei sesiuni foto și în cadrul primei lui expoziții publice. 

Cot la cot, Victor Detto și Gheorghe Gușan au construit și reconstruit această istorie până la cele mai mici detalii, astfel încât videoclipul să ofere surprize și la a 100-a vizionare. 

Omul cu „ochiul în mână'” – DOP – este Andrei Glavan, care a filmat și videoclipul piesei „Limpede”. Având în vedere că știe ce vrea Delta Pe Obraz într-un clip, formația a avut toată încrederea că imaginea și sunetul vor crea un produs omogen. 




Formația așteptă cu nerăbdare spectatorii să pătrundă, alături de ea, nu doar în ritmul piesei, ci și în pulsația universului vizual, creat de aceasta și de o mână de oameni apropiați lor, dar și extrem de talentați. Videoclipul va oferi o nouă perspectivă, o nouă dimensiune unui „Ritm Color” creat și bătut împreună, pentru ca publicul să se simtă „împreună”.