După șapte ani, Stranger Things se pregătește să își ia rămas bun.

Ultimul sezon din Stranger Things trebuia inițial să înceapă producția în vara anului trecut, dar greva dublă a scenariștilor și actorilor a întârziat producția. Frații Duffer au închis camera scenariștilor serialului pe 6 mai, la începutul grevei WGA. Când greva s-a încheiat, co-showrunnerii au anunțat că s-au întors în activitate.

Pe 8 ianuarie 2024 - Netflix a anunțat că ultimul sezon a intrat oficial în producție.

O scrisoare de dragoste către filmele clasice de gen din anii '80 care au captivat o generație, Stranger Things este o dramă palpitantă care are loc în orașul Hawkins, Indiana, un oraș aparent normal din Midwest. După ce un băiat dispare în neant, grupul său strâns de prieteni și familie caută răspunsuri și sunt atrași într-o serie de evenimente cu miză mare și mortală.

Sub suprafața orașului lor obișnuit se ascunde un mister supranatural extraordinar, alături de experimente guvernamentale ultrasecrete și o poartă periculoasă care leagă lumea noastră de un tărâm puternic, dar sinistru. Prieteniile vor fi puse la încercare și viețile vor fi modificate, pe măsură ce ceea ce vor descoperi va schimba Hawkins și, posibil, lumea - pentru totdeauna.

Creat de frații Duffer, Stranger Things a debutat în iulie 2016 și a devenit rapid unul dintre cele mai populare seriale de televiziune de pe Netflix, doar cel de-al patrulea sezon adunând peste 140,7 milioane de vizualizări la nivel global. Înrădăcinat în nostalgia anilor '80, a stârnit o reapariție a elementelor de cultură pop din acest deceniu cu fiecare nou sezon, inclusiv a vafele Eggo și New Coke.

Cel mai recent, serialul a dat o nouă viață piesei "Running Up That Hill" a lui Kate Bush, melodia crescând în număr de difuzări pe Spotify și intrând în top 10 al topului Billboard Hot 100 pentru prima dată în istoria sa de 38 de ani. De asemenea, serialul a obținut peste 70 de premii la nivel mondial, inclusiv premiile Emmy și Screen Actors Guild Award pentru Performanță remarcabilă a unui ansamblu într-un serial dramatic, și a fost nominalizat la peste 230 de premii. Fanii Stranger Things de pretutindeni sărbătoresc ziua de 6 noiembrie - ziua în care Will Byers a dispărut - drept "Stranger Things Day", o zi specială în care își împărtășesc dragostea pentru lumea Stranger Things.

Sezonul 5 a fost anunțat ca fiind ultimul sezon din Stranger Things, fiind în lucru proiecte suplimentare din univers, printre care se numără: Stranger Things: Stranger Things: The First Shadow live pe scena din West End din Londra, împreună cu un serial animat fără titlu.