Primăria şi Consiliul Local Năvodari, în parteneriat cu Aldaco Film, au organizat, în perioada 27 - 29 iulie, cea de-a III-a ediţie a Galei Topurilor şi Festivalurilor 2007 „Festop”. Cu această ocazie, cei mai îndrăgiţi artişti ai scenei muzicale româneşti au încercat să facă atmosferă pe scena special amenajată pe treptele Casei de Cultură din centrul oraşului. De asemenea, la manifestare au participat ansambluri folclorice din ţară şi de peste hotare - Spania, Turcia, Bulgaria, Republica Moldova.

Cu toate că pe scenă au urcat artişti de renume ai muzicii româneşti, precum Mirabela Dauer, Raoul, Benone Sinulescu, „Heaven”, Radu Ille, din păcate, playback-ul a fost… la el acasă, cu o singură excepţie, „Direcţia 5”. Cea de-a doua zi a festivalului a reuşit să adune, sîmbătă, numeroşi spectatori, care au cîntat şi au dansat pe muzica interpretată de „Bere Gratis”, Anna Lesko, Angela Similea, Ovidiu Komornyik, „Shock” şi „My Band”. Amfitrionul evenimentului a fost maestrul Gabriel Cotabiţă, care a reuşit să fie o prezenţă agreabilă pentru năvodăreni, dar şi pentru turiştii aflaţi pe litoral, în cele trei zile de festival.

Tot în cadrul festivalului, a avut loc, sîmbătă, şi Parada Portului Popular, la care au luat parte mai multe etnii, care au defilat pe străzile oraşului, prezentîndu-şi costumele tradiţionale.