La Dan senzationescu direct totul e posibil. Cum toata tara stie, duminica la loto 6/49 mare premiu depaseste 9 milioane de euro, cea mai mare suma din istoria loteriei romane. Si cum de 2 saptamanai incoace daca din greseala ajungi pe OTV nu vezi decat acelasi subiect: "Loto 6/49" si fetele obosite ale lui Lazarus Magarus si a lui Ogica. Si cu toate astea foamea de bani arata ca romanul e ingenios. Otevisti, caci nu ma indoiesc ca au pus si ei bani, au venit cu ideea de a strange de la oameni din intreaga tara suma de 127.000 Euro pentru a juca pe un bilet numai putin de 23 numere.

In numai putin de 2 zile peste 600 de persoane "au donat" sume de bani si au strans banii necesari pentru a juca un astfel de bilet. De, ma intreb acum cat de atractiv mai este jocul si pentru ceilalti jucatori ? cat de moral e ? desigur pentru unii ar fi foarte amuzant sa nu iasa toate numerele de pe bilet sau sa iasa mai multe bilete castigatoare. Desigur daca imparti castigul si la 600 de insi, numai e asa de mare. Concluzia, nu sunt de acord cu astfel de practici , pentru ca nu mi se pare corect fata de ceilalti jucatori (eu nu joc) si le urez sa rateze premiul.

In continuare va redau comunicatul Loteriei Romane:
COMUNICAT





Referitor la intentia declarata a unor persoane fizice de a organiza grupuri de jucatori la scara nationala pentru jocul Loto 6/49, Compania Nationala “Loteria Romana” SA isi exprima urmatorul punct de vedere:



Potrivit principiilor constitutionale, fiecare persoana este libera sa actioneze conform propriilor convingeri, sa-si exercite drepturile si libertatile potrivit scopului economico-social pentru care au fost recunoscute, fara a aduce atingere drepturilor si libertatilor altor persoane.

Totodata, dreptul la asociere prevazut la art. 40 din Constitutie permite constituirea unor astfel de grupuri, in jurul unui interes comun si licit.

Compania Nationala Loteria Romana SA nu contesta, asadar, legalitatea acestei asocieri ad-hoc, si nici dreptul persoanelor din componenta acestor grupari de a participa la jocurile loteristice in aceasta forma.

Insa, aratam faptul ca, desi sansele de castig cresc ca urmare a unei asemenea forme de joc in asociere, exista in continuare posibilitatea ca biletul loto jucat sa nu se incadreze in niciuna din categoriile de castiguri.

De asemenea, atragem atentia asupra faptului ca, in opinia noastra, aceasta modalitate de a juca nu confera participantilor garantia ca, in eventualitatea in care un bilet va fi declarat castigator, premiul va fi distribuit echitabil intre acestia.

In cazul acestei modalitati de joc, conditile asocierii si modul de impartire a castigurilor trebuie sa fie expres reglementate.

Pentru acest considerent, indemnam jucatorii la moderatie, rugandu-i sa nu piarda din vedere faptul ca jocul Loto 6/49 este un joc de noroc si numai hazardul poate determina castigul.

Totodata, dorim sa aducem la cunostinta publicului reglementarile continute in capitolul XI din Regulamentul privind organizarea si administrarea jocurilor de tip loto, respectiv art. 57 si 58:

Art. 57 – “In cazul in care asupra unor castiguri cuvenite unui bilet se formuleaza pretentii de mai multe parti, din orice motiv, litigiul se va solutiona numai intre partile respective, CNLR considerandu-se descarcata de orice obligatie si raspundere prin remiterea castigului, in termenul de prescriere prevazut de art 45 din prezentul Regulament (n.n. – 30 de zile de la data tragerii), in baza prezentarii biletului castigator.

Art. 58 – “Plata castigurilor se face numai persoanelor care prezinta biletul castigator jucat si validat de terminal.”

Asadar in cazul unui eventual castig, jucatorii vor incasa partea din premiu corespunzatoare, direct de la posesorul acestui bilet, potrivit normelor dreptului comun, Compania Nationala Loteria Romana SA fiind tert fata de raportul de asociere.



Biroul de Presa