Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Buna dispozitie, emotiile negative si efectul lor

Vremea insorita si comportamentul prosocial par sa fie mana in mana, dar ce legatura are una cu cealalta ? E vorba, probabil, de dispozitia ...

Vremea insorita si comportamentul prosocial par sa fie mana in mana, dar ce legatura are una cu cealalta ? E vorba, probabil, de dispozitia noastra, stiut fiind faptul ca soarele ne bine dispune, pe cand zilele innorate ne fac sa fim ceva mai morocanosi.

Cand soarele nu straluceste, multa lume se duce la cumparaturi. Una dintre cele mai puternice senzatii placute pe care le poti avea cutreierand un magazin este mirosul de paine calda, cel de cafea proaspat rasnita sau bogatia de mireseme din raionul de patiserie. Fireste ca vremea insorita si aromele placute nu sunt singurele stimulente ale bunei dispozitii si ale comportamentului prosocial. De fapt disponibilitatea de ajutorare este amplificata de orice experienta de natura sa ne ridice moralul, cum ar fi succesul intr-o competitie sau in rezolvarea unor sarcini mai dificile, o lectura placuta, primirea unui cadou, un film amuzant. Cand suntem fericiti, suntem si saritori - o asociere cunoscuta ca efect al bunei dispozitii.

Citeste articolul complet pe profilul meu Hi5

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS