Deoarece Antena 1 nu şi-a achitat obligaţiile contractuale, prima opţiune din Liga I la fotbal va fi difuzată de o staţie mai mică.

Debutul returului în Liga I la fotbal va aduce o mişcare importantă pe piaţa media şi, implicit, pentru microbiştii din Ro mânia. În cea de-a doua parte a campionatului, cel mai tare meci al fiecărei etape nu va mai putea fi văzut „la liber”, pe Antena 1, ca până acum, ci va fi difuzat de un post de nişă, Digi Sport, care beneficiază de o răspândire mai mică (poate fi văzut de 1,8 milioane de abonaţi ai firmei de cablu RCS&RDS şi ai platformei digitale Digi TV).

Schimbarea, anunţată în premieră pe blogul său de Cătălin Tolontan (jurnalist la „Gazeta Sporturilor”, parte a trustul Intact), a survenit ca urmare a neînţelegerilor mari existente în consorţiul RCS&RDS-Antena 1, deţinătorul drepturilor TV de transmisie a partidelor din Liga I.

Mai exact, firma de cablu, care deţine canalul Digi Sport, a decis să ia atitudine, după ce postul din Băneasa nu şi-a mai respectat obligaţiile contractuale (conform unor surse din piaţa media, Antena 1 nu şi-ar fi achitat de un an partea către LPF, sub forma ratelor din contract).

Articol complet pe EVZ.ro