Prima televiziune de ştiri pentru telefonul mobil din România, numită Telenews, va fi lansată de jurnalistul francez de origine română Nicolas Don.

Proiectul va fi demarat la jumătatea lunii martie, în parteneriat cu reţeaua de telefonie Orange. Abonaţii Orange vor putea accesa postul Telenews gratuit, de pe telefonul mobil, pentru a afla informaţii din arii ca politică, economie, cultură, sport sau societate.

„În aproximativ cinci minute, publicul va putea să aibă o imagine absolut completă asupra realităţii zilei”, spune Nicolas Don, iniţiatorul proiectului. Jurnalele de ştiri ale Telenews vor putea fi urmărite şi pe internet. Nicolas Don (care a colaborat în România cu TVR 1 şi Realitatea TV, la cel din urmă renunţând pentru că nu i-a plăcut modelul românesc de jurnal de televiziune, unde prezentatorul citeşte de pe prompter) este sigur că televiziunea lui va avea succes. „Potrivit unor studii făcute în Europa şi în Statele Unite, peste 95% dintre tinerii de mai puţin de 20 de ani nu se mai uită la ştiri la televizor”, spune Don. 


Articol complet pe EVZ.ro