Dintr-o iniţiativă a PDL-istului Silviu Prigoană, Camera Deputaţilor a făcut săptămâna aceasta primul pas pentru a desfiinţa două dintre canalele TVR – TVR 3 şi TVR Info –, fără vot şi chiar fără dezbatere, scrie Evenimentul Zilei.


Proiectul de lege catalogat de UDMR drept “o inepţie” abia după ce a fost adoptat tacit de deputaţi pe fondul blocajului din Cameră, aşteaptă mâine aprobarea Senatului pentru a intra în procedură de urgenţă.
Proiectul prevede desfiinţarea TVR 3 şi TVR Info, trecerea TVR Internaţional sub Ministerul Afacerilor Externe şi condiţionarea deschiderii altor canale ale TVR de un vot al parlamentului. Explicaţia: economia la buget.

“E necesară această procedură de urgenţă pentru ca bugetul pe 2011 să nu mai prevadă o cheltuială suplimentară pentru şapte canale ale TVR. Nu avem bani la buget. Dacă tot reducem la toată lumea, atunci să reducem şi la TVR numărul de canale. Că în afară de TVR Info şi TVR 3 e în facere TVR Sport şi mai sunt câteva pe care le clocesc ei acum. Pe ce bani? Anul trecut TVR a fost pe minus cu 17 milioane”, și-a explicat graba Prigoană, contactat de EVZ.

Paginademedia.ro