Din 8 aprilie, postul de televiziune Litoral TV iniţiază o campanie de suflet, prin care îşi propune să aducă speranţa în casele câtorva familii sărace din judeţul Constanţa.

Postul de televiziune a ales cinci cazuri sociale, cu poveşti triste de viaţă. Vorbim despre copii maturizaţi timpuriu, secătuiţi de lacrimi şi de neputinţă, cu părinţi mult prea săraci ca să le poată aduce bucuria Paştelui . Prin aceasta campanie umanitare se doreste strângerea de jucării, rechizite, îmbrăcăminte şi încălţăminte, fructe, dulciuri şi orice alte obiecte necesare într-o gospodărie pe care să le dăruim, în preajma Sfintelor Sărbători de Paşti acestor familii.

Campania va dura patru săptămâni (8 aprilie – 3 mai), timp în care veţi putea aduce daruri pentru membrii familiilor necăjite, la sediul Litoral TV.

Cinci familii și un numitor comun: sărăcia. Viaţa le-a dat o lovitură după alta şi au ajuns acum să se lupte în fiecare zi pentru supravieţuire. De la absența condițiilor minime de trai, apă, caldură sau curent electric până la imposibilitatea de a-și cumpăra hrana zilnică, hainele sau medicamentele necesare. Cei mai afectați sunt copiii, care nu înțeleg de ce nu pot avea jucării, îmbrăcăminte sau dulciuri, precum ceilalţi de vârsta lor.


Familia Vericiuc trăiește în condiții inumane. Patru suflete se înghesuie într-o camăruță improvizată într-un grajd, în comuna contănţeană Moviliţa. Părinții și cei doi copii trăiesc doar din alocația școlară. Viorica, mama, este bolnavă de ciroză hepatică, mare parte a timpului fiind internată în spitale. Condițiile mizere în care trăiesc au făcut ca și unul dintre copiii să se îmbolnăvească de TBC, o boală contagioasă.



La Constanța, familia Crețu supraviețuiește cu greu de la o lună la alta. După o operație de hernie de disc, intervenție aparent banală, Aurelia Crețu, care avea atunci doar 32 de ani, a rămas imobilizată la pat. În aceste condiții, soțul s-a văzut obligat să renunțe la locul de muncă pentru a o îngrji atât pe ea cât și pe cei doi copii minori, preluând astfel toate obligațiile casnice. Între timp, Aurelia a mai suferit trei intervenții chirurgicale. Modestul venit al familiei se duce pe medicamente și nu puține sunt zilele în care membrii familiei dorm nemâncați.

La marginea orașului Năvodari, o casă dărăpănată ascunde o altă dramă. Rodica Liahu, care are trei copii, a fost părăsită de soț şi lasată pradă sărăciei. Mama celor trei îngerași a suferit în urmă cu câţiva ani un accident de cale ferată, în urma căruia a rămas cu un handicap la picior, care nu îi mai permite să ocupe un loc de muncă. Copiii își fac lecțiile la lumânare, în frig şi pleacă de cele mai multe ori la școală fără să fi mâncat ceva. Întregul venit al familiei este asigurat de pensia alimentară și ajutorul de handicap, nici pe departe suficient pentru a acoperi cheltuielile.


Peste familia Costea necazurile au venit în valuri. În urmă cu mai puţin de un an, Stănuța Costea și-a pierdut fiul cel mare, răpus de cancer la testicul la vârsta de doar 25 de ani. Nici nu a apucat să își șteargă bine lacrimile, că moartea îi dă din nou târcoale. Celălalt băiat, Mihai, de 13 ani, este și el suspect de aceeași boală necruţătoare. Femeia este disperată nu are banii necesari pentru un control amănunțit și un tratament adecvat.
Pentru familia Buzgaru din Năvodari, nimic un prevestea calvarul prin care aveau să treacă. Rămase în grija tatălui în urma divorțului, micuțele Amalia și Diana trăiau fericite alături de părintele lor și bunicii paterni. Numai că destinul le pregătea o lovitură dură: tatăl fetelor, instalator de meserie, a contactat un virus care s-a dovedit a-i fi fatal. La 35 de ani, bărbatul s-a stins din viaţă, lăsând în urmă doi îngerași înlăcrimați și doi părinți distruși. După tragedie, copilele au rămas în grija bunicilor care încearcă din răsputeri să le ofere traiul cu care erau obișnuite dar și afecțiunea de care au atâta nevoie. Din păcate, bugetul familiei este limitat, singurul venit cert fiind salariul modest al bunicului.


Pe 3 mai, în Vinerea Mare, la ora 20:30, veţi afla, din ediţia specială LITORAL TV ÎNVIE SPERANŢA cum s-a desfăşurat întreaga campanie. Emisiunea va prezenta, pas cu pas, derularea campaniei, cine a sărit în ajutorul nostru, ce am reuşit să adunăm pentru copii dar şi cum au reacţionat ei la vederea darurilor.

Pentru donaţii, vă aşteptăm la sediul Litoral TV din Năvodari, strada Sănătăţii, clădirea 33. Orice contribuție este binevenită.