Nu am ascuns niciodata faptul ca urasc politica si nici ca nu am neaparat o orientare politica, insa atunci cand sunt pus in fata unor situatii care sa ma faca sa reactionez, o fac fara ezitare. Citesc presa aproape zilnic, atat cea nationala cat si cea locala, indeferent de culoare sau partidele pe care le sustin. Azi am ajuns din nou pe Gazeta de Constanta, o platforma de opinii pe care, spre surprinderea mea, scriu multe nume importante din Constanta.

Articolul care m-a scos din sarite ii apartine domnului deputat Gheorghe Dragomir, care publica pe Gazeta de Constanta un text care pare ca ar fi discursul domniei sale sustinut in parlament impotriva unei motiuni de cenzura pe care PDL ar vrea sa o depuna impotriva USL-ului.

Nemultumirea fata de continutul articolului incepe chiar cu titlul, care mie personal mi se pare prost inspirat, domnul deputat incercand sa ma convinga inca de la bun inceput ca guvernul PDL m-a facut sarac. Intrucat vorbim de o platforma de opinii online, am increderea ca toti cei care au posibilitatea de a accesa online informatii au destula minte incat sa fie de acord cu titlul si nu trebuie convinsi.

Daca ar fi sa vorbim despre orientarea mea politica, pe care mereu mi-am pus-o sub semnul intrebarii, de data asta ma consider de stanga, fiind adeptul unor politici sociale care sa nu faca viata un iad oamenilor care oricum o duc greu de peste 20 de ani.

De la bun inceput trebuie sa ii spun domnului Dragomir ca politica guvernului Boc si a presedintelui Basescu m-a lovit cel mai tare, intrucat in 2010 cand domnul Basescu a anuntat sec taierea salariilor cu 25% si reintregirea lui peste 6 luni nu a fost nici pe departe realitatea. Atunci eram doar angajat la stat, si de la un salariu ce in mana ajungea la 980 de lei, am ramas cu slariul minim pe economie si in mana ramaneam cu 520 de lei. Explicatia vine ca pe langa cei 25%, au fost taiate orice alte sporuri dar si indemnizatiile de hrana , obtinute prin semnarea unui contract colectiv de munca. In realitate insa salariul meu  a fost taiat cu 50% si asa cum ma asteptam, salariul meu nu a fost reintregit cum mi se promisese peste 6 luni. Cu o rata de 320 de lei si costuri la facturi, este de inteles ca in primele luni viata a fost un cosmar. L-am ascultat insa pe domnul Traian care ne trimitea la munca sa ne descurcam ca sa putem trai. Cu doua locuri de munca, asa am reusit sa traiesc intr-o tara in care nu multi au avut acelasi noroc ca mine.

Atunci, spre deosebire de multi altii care doar isi dau cu parerea am iesit in strada, la Constanta si la Bucuresti, si i-am cerut demisia atat domnului Boc cat si stimabilului Basescu. Cei doi nu numai ca mi-au transformat viata intr-un infern, dar m-au si obligat pe ani de zile sa platesc rate la FMI, institutia financiara care a fost paravanul tuturor acestor taieri.

Constienti de cat de mult au scazut in sondaje si ca orice ar face poporul roman ar avea sa le confirme sfarsitul carierei lor la guvernare, atat domnul Boc cat si Basescu au inceput sa le dea celor afectati banii inapoi cu taraita. Vazuti cu cutitul la os, si cu un domn Mihai Razvan Ungureanu care anunta ca de la 1 iunie 2012 salariile vor fi reintregite in totalitate, PDL-ul nu a mai apucat sa isi vada mandatul de guvernare dus la final.

Cu sase luni mai devreme, poporul roman pus sa sufere, a sperat ca odata cu venirea USL-ului lucrurile vor fi mai bune. E drept, guvernul USLa reusit  sa imi reintregeasca salariul, dar asta urma sa se intample oricum pana la finalul mandatului PDL care spera, probabil, ca isi va salva punctele in sondaje.

Doar ca dupa sase luni, USL nu a reusit sa faca cam tot ceea ce promitea ca o sa faca atunci cand ne sustinea ca ne va scapa de tirani si ca acestia vor plati. Prima data USL a esuat lamentabil sa il dea jos pe Basescu, si indiferent ce ai spune domnule Dragomir, s-a furat si fraudat referendumul intr-un mod grosolan. Nu am nevoie sa dovedesc ceea ce spun, sutele de alegatori care s-au trezit ca au votat la alegeri desi nu au participat, e o dovada fara echivoc.
Ma asteptam intr-adevar sa ii faceti sa plateasca domnule Dragomir, in schimb liderii vostrii au fost calcati in picioare de vulpoiul Basescu care i-a avut evident la mana.

Atunci, la fel ca si acum, aruncati acuzatii de furt, ca PDL a jefuit tara si ca partidul e plin de puscariabili. Doar ca dupa 2 ani de zile inca o vad pe Elena Udrea pe la tv vorbind frumos, Basescu face opozitie si face din nou bai de multime facand invitatii de la Antena 3 sa is manifeste frustrarile pe aceasta tema

Din articolul publicat , domnule Dragomir, rezulta ca in doar 2 ani de zile tara o duce mai bine si ca romanii sunt mai fericiti. As dori sa va intreb daca aceasta senzatie v-au lasat-o alegatorii din circumspcriptia pe care o reprezentati, in care ma aflu si eu ! Sincer sa fiu , nici macar in campanie nu v-am vazut, dar ati reusit sa castigati detasat, semn ca pe linie de partid, la nivel local primarul si-a facut treaba destul de bine, aducandu-va voturi frumusele.

Din 2010 si pana in prezent domnule deputat, salariul meu de bugetar nu a ramas la fel. Dar asta nu se datoreaza eforturilor guvernarii dumneavoastra ci pentru ca prin eforturi proprii am reusit sa imi finalizez studiile ce mi-au permis sa avansez in functie si sa urc intr-o alta treapta de salarizare. Stati linstit, dupa 7 ani de administratie publica, am primit din ce in ce mai multe responsabilitati, birocratia pe care o creati prin legile pe care le aprobati s-a complicat si mai mult iar salariul meu de om cu studii superioare e de 800 de lei.

Cand citesc presa domnule Dragomir aflu ca desi primarul meu e tot din USL, in timpul guvernarii dumneavoastra acesta a fost declarat incompatibil. Tot din presa aflu ca domnul Ponta a blocat finantarea unor proiecte importante pentru localitatea in care traiesc. Si pentru ca totul e numai miere din expunerea dumneavoastra catre colegii de la PDL, tin sa va anunt ca seful Ponta m-a anuntat sa stau linistit in 2014, salariul meu e tot inghetat. Rezulta asadar ca de 4 ani domnule deputat o mare parte din salariatii tarii se descurca cu aceleasi lefuri. Asta in conditiile in care preturile au crescut intre timp de nu stiu cate ori.
Va intreb asadar domnule Dragomir, daca guvernarea PDL m-a saracit, in 3 ani de zile (daca pun la socoteala si 2014) cum mi-a imbunatatit USL-ul viata ? Si daca eu supravietuiesc pentru ca am si un alt loc de munca, cum credeti ca supravietuieste un bugetar care are salariul minim pe economie care nu e acelasi ca la privat ?

Credeti ca daca pretul painii s-a ieftinit cu 15 - 50 de bani brusc viata romanilor este mai buna ? Si daca tot va asteptati sa fiti ridicati in slavi, poate ar trebui sa ii intrebati pe miile de romani care au iesit in strada impotriva abuzurilor clasei politice daca o duc mai bine. Da, sunt tot oamenii aia care au iesit in strada pentru Raed Arafat si care acum ies in strada pentru Rosia Montana sau gazele de sist.

Am primit din articolul dumnevoastra raspunsul la problemele mele, de vina e guvernarea trecuta. Dar stati linstit romanul s-a obisnuit cu demagogia politica in care toti cei care se perinda la putere dau vina pe cei dinainte. Ce nu inteleg insa domnule Dragomir este continuarea negocierilor cu FMI. Inteleg ca PDL ne-a indatorat pe zeci de ani cand a facut acordul, dar daca tot ii blamati , de ce continua domnul Ponta negocierile cu FMI ? Sa va mai intreb si de noile taxe impuse de guvern ?


Din fericire domnule Dragomir nu sunt politician si nu sunt nevoit sa mai scot in evidenta si alte esecuri ale guvernarii USL cum ar fi privatizarea Oltchim sau CFR Marfa. V-as ruga insa, daca se poate, sa lasam demagogia la o parte , si daca tot aveti 70% in parlament sa va apucati sa faceti ce ati promis.