Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Ce s-a intamplat cu datele celor care au completat teste de personalitate pe Facebook

Un nou scandal legat de slaba protecţie a datelor utilizatorilor loveşte Facebook. Daca sunteti pasionat de diverse teste de personalitat...


Un nou scandal legat de slaba protecţie a datelor utilizatorilor loveşte Facebook. Daca sunteti pasionat de diverse teste de personalitate si ati completat recent unul este posibil ca datele voastre sa fii ajuns unde nu trebuie.

Informaţii personale a peste trei milioane de oameni cu conturi pe reţeaua de socializare au fost culese şi stocate pe un site foarte slab securizat. Este vorba de un site ce promitea teste de personalitate si care le solicita celor care completau testele acces la datele personale de Facebook.

Pe site-ul respectiv puteau fi accesate cu uşurinţă date personale precum vârsta şi sexul, iar în unele cazuri chiar şi postările pe Facebook ale utilizatorilor.

Testul în urma căruia au fost colectate date personale a fost realizat tot de cercetătorii de la Universitatea Cambridge.

Facebook a suspendat recent 200 de aplicaţii considerate nesigure pentru utilizatori. Printre ele se numără şi myPersonality, program cu care au fost accesate datele personale a peste 3 milioane de utilizatori, pe lângă cele 87 de milioane din scandalul Cambridge Analytica.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS