Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Cum poate sa te spioneze telefonul chiar si atunci cand opresti functia de GPS

Poate cineva să vă urmărească în timp ce conduceți prin oraș ? S-ar putea să vă gândiți că oprirea locației de pe smartphone va împiedica...


Poate cineva să vă urmărească în timp ce conduceți prin oraș ? S-ar putea să vă gândiți că oprirea locației de pe smartphone va împiedica acest lucru, dar cercetătorii de la Universitatea Northeastern din Boston au descoperit că nu este întotdeauna cazul.

"Nu mulți oameni sunt conștienți de această problemă. În principal pentru că atunci când ne gândim la locație, îl asociem cu GPS-ul de pe telefon", a declarat Sashank Narain, cercetător postdoctoral la Northeastern.

Într-un test, Narain și echipa lui au reușit să urmărească oamenii care conduceau prin Boston, Waltham, Massachusetts și Londra. Functiile de localizare tradiționale, precum GPS-ul, au fost oprite - așa că cercetătorii au folosit alți senzori.

"Scopul proiectului nostru este de a face oamenii conștienți de existența unor astfel de vulnerabilități și ar trebui să li se acorde atenție", a adăugat Narain.

Guevara Noubir, profesor la Universitatea Northeastern, care a fost implicată în cercetare și conduce programul de absolventi Cybersecurity & Information Assurance din Northeastern, a declarat  că "există o zonă întreagă, ceea ce se numește atacuri pe canale alternative, ce pot avea un impact asupra securității", și în particular asupra vieții private.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS