Insula Ovidiu este o oaza de liniște și verdeata, unde după amiezile călduroase de vară pot fi transformate în momente de relaxare plăcute alaturi de cei dragi.

Ca sa ajungi pe insula ai mai multe variante, una ar fi unul din vaporasele care pleaca din statiunea Mamaia si te plimba pe lacul Siutghiol pentru un bilet de 25 de lei, zilnic intre 11 - 22. Ambaratiunile Sabrina si Marina efectueaza curse regulat la intervale de 30-50 minute cu minim 6 persoane. Vaporașul Ovidius are dotări de 3 stele, iar cursele sale sunt programate la intervale de 2 ore cu minim 18 adulti. O călătorie dureaza aproximativ 20 de minute. De asemenea, vaporașul, efectuează, la cerere și plimbări de agreement.

Daca ai o barca sau salupa poti sa ajungi singur pe insula, locurile de plecare fiind diversificate, pe tot lacul sunt destul de multe pontoane de unde iti poti lansa barca la apa.

Insula Ovidiu este este o insulă de origine calcaroasa si este situată pe Lacul Siutghiol, la aproximativ 5 km distanță față de malul dinspre stațiunea Mamaia și 500 m față de malul dinspre orașul Ovidiu și are o suprafață de 0,026 km. Insula Ovidiu reprezintă singurul obiectiv turistic de la noi din țară ce funcționează pe o insulă. Legenda locală, neconfirmată, spune că aici a fost exilat poetul Publius Ovidius Naso (care a trăit între anii 43 î.Hr. – 17 d.Hr. ) de către împăratul Augustus, în anul 8 d.Hr. În timpul acestui exil, poetul a scris operele „Tristele” și „Ponticele”. Conform cercetărilor făcute pe insulă, aici există urme ale unor așezări omenești din timpul traco­geților si a geto­dacilor, iar cele mai vechi așezări datează din paleolitic. De-a lungul timpului, aici și-au găsit locul populații getice, scite, dar și colonii grecești.

In secolele trecute insula era populata de pescari care isi construiau aici adaposturi, dar si de gradinari care profitau de solul fertil al insulei. Odata cu identificarea potentialului sau turistic, Insula Ovidiu a fost transformata intr-un loc de relaxare pentru turistii, pastrandu-si aceasta intrebuintare si astazi.

Desi nu este foarte mare, insula adaposteste un restaurant, cu un meniu bogat in produse bazate pe peste, dar si cateva casute unde turistii se pot caza. Marea atractie este insa verdeata, de altfel, insula este mai degraba un parc sau o gradina botanica.

A post shared by Bogdan Chirea (@boggyct) on

Accesul pe insula este gratuit, daca ai o ambarcatiune personala poti sa acostezi pe unul din pontoanele construite pentru a te plimba pe insula.

A post shared by Bogdan Chirea (@boggyct) on

Odata ajuns pe insula vei fi cucerit de verdeata si atmosfera racoroasa, chiar daca afara e soare si cald.

A post shared by Bogdan Chirea (@boggyct) on

Restaurantul de pe insula are in meniu foarte multe produse pescaresti insa poti sa servesti si cateva alternative daca nu esti tocmai fan. Preturile au fost putin mai ridicate, ce-i drept, asa a fost mereu, fiind vorba de o locatie situata pe o insula.