Da, a trecut ceva timp de cand nu am mai scris cateva randuri pe acest blog, dar vizita de ieri in Piata Ovidiu din Constanta chiar m-a enervat.

Anuntat cu surle si trambite, marele targ de Craciun din Piata Ovidiu a venit ca o surpriza uriasa pentru toti constantenii. Chiar si-au pus toti sperantele ca orasul de la malul marii va intra si el pe un fagas al normalitatii.

Fara sa ne surprinda prea tare, deschiderea a fost amanata pentru o zi... din cauza de conditii meteo.

Pentru ca de 1 decembrie constantenii au fost ocupati cu paradele de Ziua Nationala, soarele cald de duminica ne-a scos pe toti afara. Am dat si eu o fuga catre Piata Ovidiu, curios din cale afara sa descopar un peisaj de basm.

Aveam promise multe... doar ca ajuns la fata locului m-a lovit o dezamagire crunta. Cateva gherete care vand vara prin Mamaia inghetata, dulciuri, vin fiert, shaorme, clatite aliniate una langa alta. Nu va imafinati ca erau pline ochi.. de altfel multe nici nu erau deschise. In mijloc, chiar langa lui statuia lui Ovidiu, care parea ca asista trist, inghesuit, un trenulet si niste avioane.

Daca un targ de craciun ar fi locul unde gasesti un brad de craciun cum rar vezi, ei bine, Targul din Piata Ovidiu te asteapta cu o constructie de metal, cu niste luminite , care tine loc de brad.

Pe alocuri mai gastiti niste gramezi de nisip... adunate intr-un colt, niste stelute aranjate sugestiv.