Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

De ce inchide Digi 24 toate statiile sale locale din tara

Desi nu l-a postat inca in mod public pe site-ul companiei sau pe cel al postului de stiri, grupul RCS & RDS a trimis un comunicat de...


Desi nu l-a postat inca in mod public pe site-ul companiei sau pe cel al postului de stiri, grupul RCS & RDS a trimis un comunicat de presa cu privire la schimbarile importante ce au loc la postul de stiri Digi 24.

Presa de specialitate a relatat ca mai multi jurnalisti si prezentatori ai postului urmeaza sa isi inceteze relatiile cu postul, printre ei aflandu-se prezentatorul Tudor Musat. In aceeasi ordine de idei, pe langa reptori si producatori Digi 24 va intra printr-un proces amplu de reorganizare care va include inchiderea tuturor statiilor locale din tara detinute.

Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24.

Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunțarea la licențele audiovizuale ale studiourilor regionale și va crește nivelul de dotare a echipelor de corespondenți. În ultimii ani, piața media și comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conținuturile difuzate online sau multi-platformă.

Site-urile televiziunilor sau site-urile de știri atrag tot mai mulți vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienței altor canale. Conținuturile difuzate online oferă nu numai informație de interes național și internațional, ci și actualitate din proximitate (regiune, localitate).

Conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienței activității redacției centrale Digi 24, a rețelei de studiouri regionale și a performanțelor actualei forme de organizare a activității media.

Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ține pasul cu exigențele și nevoile publicului și pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu și lung.

În urma proiectului de eficientizare, rețeaua de corespondenți se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe județe învecinate.

În același timp, redacția centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la București a jurnaliștilor și a personalul tehnic și de producție din studiourile regionale.După finalizarea demersurilor privind renunțarea la licențele audiovizuale, emisia stațiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deține, în prezent, 8 studiouri regionale în Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Timișoara.

Trebuie spus ca posturile regionale nu au avut parte de prea mare succes , acestea trecand prin diferite reorganizari si reduceri, atat in ceea ce priveste numarul de emisiuni cat si cel al programului propriu.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS