Prima televiziune de stiri din Romania se zbate in continuare sa isi asigure existenta, chiar daca de 8 ani de zile se afla in insolventa iar instantele de judecata i-au respins rand pe rand contestatiile si apelurile cu privire la deciziile de intrare in faliment.

Cea mai recenta decizie de intrare in faliment dateaza din primavara acestui an cand Curtea de Apel din Bucuresti a decis ca societatea Realitatea Media trebuie sa intre in faliment ca urmare a faptului ca planul sau de reorganizare nu a fost aprobat.

Tot in primavara anului un alt episod ciudat a avut loc la sediul postului de televiziune, cand proprietarul cladirii in care isi desfasoara activitatea postul de televiziune a anuntat ca televiziunea urmeaza sa fie evacuata si le-a fost interzis accesul in cladire.

Pe de alta parte, presiunea continua pentru Realitatea TV careia la finalul acestei luni urmeaza sa ii expire licenta de transmisie. Pentru obtinerea alteia societatea trebuie sa depuna un dosar la CNA in care trebuie inclus, printre altele, un document care sa ateste ca societatea nu are datorii la stat, sau un plan de reorganizare aprobat de instanta, in situatia in care se afla in insolventa. Tinand cont ca Realitatea Media nu are cum sa depuna aceste acte, dosarul de prelungire a licentei ar urma sa fie respins iar societatea sa ramana astfel fara licenta de emisie.

Cu o istorie zbuciumata, Realitea TV, post de televiziune lansat in  2001 ca primul post de stiri din Romania cu transmie 24h/zi, este patronat in prezent de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru. Ceilalți asociați sunt: Sindicatul Național „Petrom-Energie” cu 5,4%, PSV Company SA cu 7,5%, SC Global Video Media SRL cu 0,5%. Florin Bercea, Eugen Gheorghe Luha și Gheorghe Cristian Toroipan au fiecare câte 0,000000139% din acțiuni.


Lucru mai putin cunoscut de telesepctatori este ca pe piata exista si un alt post de televiziune denumit Realitatea TV Plus pentru care CNA a aprobat, pe 17 ianuarie 2013, o solicitare a societăţii Geopol International de lansare a televiziunii de ştiri Realitatea Plus, care urma să emită în România, Republica Moldova şi în ţări din Balcanii de Vest, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro. Televiziunea Realitatea Plus emite necodat, în limba română, programele sale fiind diferite de cele difuzate de Realitatea TV. Sigla Realitatea Plus este asemănătoare celei a Realitatea TV, cu deosebirea că în cazul Realitatea Plus sub semnul grafic (identic cu Realitatea TV) apare scris cuvântul "Plus" cu fonturi albe pe un fond negru.

Televiziunea Realitatea Plus emite necodat, în limba română, programele sale fiind diferite de cele difuzate de Realitatea TV. Sigla Realitatea Plus este asemănătoare celei a Realitatea TV, cu deosebirea că în cazul Realitatea Plus sub semnul grafic (identic cu Realitatea TV) apare scris cuvântul "Plus" cu fonturi albe pe un fond negru.

Postul de televiune nu este preluat in prezent de nici un mare operator de televiziune din tara. Chiar si asa, patronul acestuia spune ca "Realitatea Plus e doar opțiunea de rezervă. Noi vrem să salvăm Realitatea Media, pe toți salariații noștri, care sunt peste 400." Cozmin Gușă a menționat că, în cazul aplicării falimentului, are o altă licență ca rezervă. Prin societatea Geopol International, el controlează o licență din 2015, pentru postul Realitatea Plus, care nu este accesibil prin marii cabliști în acest moment. Daca sunteti curiosi sa vedeti ce transmite Realitatea TV Plus gasiti streamul live pe pagina postului.