Platile contactless sunt o modalitate simplă și convenabilă de a efectua plăți mai mici. Cu toate astea exista o ingrijorare a oamenilor ca un card poate sa ajunga în mâini greșite ale unor straini, iar daca ai pierdut un card si nu l-ati blocat la timp ar putea fi o veste proastă.

Începând cu 14 septembrie, au intrat in vigoare noile reglementări valabile in Spațiul Economic European, limitând numărul de plăți cu card fără contact pe care le puteți efectua înainte de a verifica plata.

Pe scurt, veți putea plăti până la 150 € (sau un alt echivalent în valută) de plăți contactless înainte de a vi se cere să plătiți cu un card fizic si sa folositi codul PIN sau să vă conectați la o aplicație pentru a verifica plata.

Aceste noi reglementări sunt aplicate legal în SEE și se aplică tuturor instituțiilor de plăți reglementate. Acestea sunt introduse pentru a reduce daunele posibile dacă cardul dvs. este vreodată furat sau altfel compromis. La urma urmei, dacă cineva ți-ar fura cardul, este puțin probabil să știe PIN-ul tău.

Avand in vedere noile reglementari cei de la Revolut anunta ca intenționeaza să faca cât mai simpla autentificarea plăților efectuate prin intermediul cardurilor Revolut păstrând simultan contul în siguranță.

Iată ce se va întâmpla când vă apropiați de limita de plati contactless:

- Revolut va trimite o notificare pe telefonul dvs si vă va anunța că vă apropiați de limita de plăți contactless (dacă sunteți un client de afaceri, veți primi un e-mail);
- În acel moment veti putea sa efectuati următoarea plată prin intemrdiul cardului cu cip și PIN, sau sa atingeți notificarea și sa resetați limita din aplicația Revolut (va trebui să introduceți codul PIN sau sa utilizati amprenta / Face ID)
- Utilizatorii vor putea apoi să efectueze încă o plata de 150 EUR (sau o altă suma echivalentă în valută) contactless până la următoarea „resetare limită”.
- Dacă atingeți limita fără a reseta, Revolut va refuza acele plati si va trimite o altă notificare prin care vă solicită să resetați limita de platui contactless.

Există câteva excepții de la aceste noi reguli. Acestea includ:

- platile prin Apple Pay / Google Pay - acestea nu vor conta la limita dvs. de plată contactless.
- Terminale nesupravegheate - Acestea includ terminalele de bilete de parcare și de călătorie și nu vor conta în limita de plati contactless.

Protejarea conturilor împotriva fraudei este o prioritate pentru cei de la Revolut i pentru autoritățile de reglementare. Hoții muncesc din greu pentru a păcăli utilizatori și le fura banii, așa că, în timp ce măsuri precum acestea pot părea un inconvenient, ele pot face, de asemenea, o diferență pozitivă uriașă atunci când aveți nevoie cel mai mult de protectie.

Obtine de aici un card gratuit Revolut