Un incendiu de proporții a lăsat pe drumuri doi pensionari din localitatea Lumina, în prag de iarnă.

Ajunși la vârsta pensionării, aceștia trăiau singuri și fără să apeleze la ajutor și mila nimănui.

Cu medicamente, poprire pe pensii pentru această casă, aceștia au rămas fără agoniseala de o viață, doar cu hainele după ei.

Inconștiența unor persoane neidentificate, care au dat foc în curtea unei case vecine, abandonată de proprietari, a făcut ca incendiul să se extindă rapid și la casa lor, fără ca aceștia sa poată facă nimic.

Pompierii au sosit după 40 de minute, cu o singură autospecială, pentru că nu suntem pregătiți să intervenim în situații de urgență.
 
Nu a fost activat Serviciul Voluntariat, ci doar s-a asistat pasiv cum flăcările înghițeau casa,  până când au ajuns pompierii. Nu investim în astfel de cazuri și... dam din umeri sau dam vina pe birocrație și legi.

Fără un acoperiș deasupra capului aceștia au cerut sprijin către Consiliul Local Lumina, pentru că legislația le dă acest drept.Se pare că 2.500 de lei pentru doi pensionari ramasi pe drumuri este suficient, după aprobarea Consiliului Local Lumina.

Nici o autoritate nu s-a interesat dacă au unde să doarmă, ce mânca, cu ce să se îmbrace, cu ce să se încălzeasca! Pentru autorități totul s-a încheiat după ce mașinile de pompieri au plecat de acolo.
Într-o țară normală, fiecare familie aflată în nevoie, ar trebui tratată în funcție de venituri, de situația în care se află. O poliță obligatorie pentru casa nu asigură beneficiarii in caz de incendiu, motiv pentru care acestia nu si-au permis sa plateasca pentru una facultativa care să le asigure bunurile, ori să o ia de la capăt.



In timp ce autoritățile se pregătesc să sărbătorească cu voie bună, pe acorduri de muzică, și să servească fasole și cârnați, doi pensionari au ramas la mila altora.

Putem oare să fim solidari și să-i sprijinim cu ce putem? Putem sa le aratam că încă sunt oameni cu suflet ce pot arăta compasiune și solidaritate in astfel de cazuri ?

ACIL (Asociația Comunitatea Interdependentă din Lumina) lansează astfel un apel umanitar, așteaptă voluntari și oameni cu suflet să-i sprijine cum pot pe acești doi pensionari, lăsați în voia sorții !

Se pot depune donații în contul deschis la Unicredit Bank, in contul Asociației:
Asociația Comunitatea Interdependenta din Lumina
C.I.F 3816126Tel:0722771259
RO89BACX0000001508527001

Toate sumele donate vor ajunge către Coman Gheorghe și Nela, pensionarii care au ramas fara agoniseala de o viață, în urma acestui incendiu. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la numerele de telefon 0722771259, 0723958829,  numere de telefon ale reprezentanților ONG-ului.

Ne puteți găsi pe pagina de Facebook a Asociației Comunitatea Interdependenta din Lumina.